Безсъние


Болест : безсъние

Последна промяна на 28 April 2020 в 09:35 1736 0

● Овесените ядки гарантират здрав сън: 1 суп. лъж. овесени ядки се заливат с 2 ч. чаши вода от вечерта. На сутринта се варят 10 минути. Разредена с мляко и подсладена с мед течността се изпива на 2-3 пъти през деня.

● Сварете 50 семена от копър за около 15-20 минути на бавен огън в половин литър вино. Оставете отварата за престои 1 час, а след това я прецедете. Преди сън се взема от 50 до 60 мл.

● 2 суп. лъж. семена от коноп се намачкват леко и се запарват с вряла вода. Оставят се така за около 40 минути. Всичката отвара се пие топла два часа преди лягане вечер.

● 2 ч. лъж. плодове от хмел се заливат с 1 ч. чаша вряла вода. Оставят се да престоят така 4 часа, а след това се прецеждат. Отварата се изпива вечер преди лягане.

● Преди заспиване намазвайте челото си с малко лавандулово масло. Или пък сложете 4-5 капки от маслото върху бучка захар и смучете бавно.

● Измивайте преди лягане краката си в гореща вода. Тази процедура премахва умората, дава енергия, успокоява нервната система, подобрява съня.

● Една глава червен лук се счуква и се разбърква с 1 суп. лъж. мед, за предпочитане боров. Изяжда се вечер преди лягане.

● Смесват се добре по 50 г маточина, хмел и босилек. 1 ч. лъж. от сместа се запарва за 5-7 минути в чаша гореща вода. Пие се по 1 чаша преди лягане, подсладено с мед.