2018 - годината на жълтото земно куче

Последна промяна на 03 юни 2018 в 15:55 573 0

Според китайския календар Годината на жълтото земно куче настъпва в нощта на 16 февруари 2018 г., когато Петелът отстъпва властта си на Кучето

Годината на КУЧЕТО ще ви провокира всеки ден с нещо ново. Ще поставя на изпитание представите ви за правилните неща от живота, с минути на равносметка и правораздаване. Вслушвате ли се в интуицията си – няма да грешите. Ако представите за добро и зло, за полезно и утилитарно са размити и рационалното винаги взима връх, то е време да пренаредите приоритетите си. Решите ли да сте смели и безразсъдни, можете да излезете от битки с клепнали уши, кръв и рани, но ако защитавате добра кауза, ще сте горди, че поне сте премерили сили с предизвикателствата на живота. Щедростта ви става по-голяма, колкото давате, многократно ще ви се възстановява от съдбата. А той – животът ще ви примамва с какви ли не провокации и предизвикателства, но и с нови модни обществени тенденции, ще вдъхновява усета ви за благородство, красота и изисканост. А в любовта ще сте ту победители, ту измамени и оскърбени, но само, ако сте наивници!

Куче – 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018
Годината ще ви научи на издръжливост и на повече дисциплина. Поумнели, научили повече неща за себе си и света, ставате още по-уверени в личните си способности. Някои от вас са имали страхове дали ще подредят живота си успешно и дали ще се справят с предизвикателствата по пътя. Но поучили се от досегашните си грешки, ще отворите още врати пред себе си по пътя на успеха. Някои от вас получават предложение за добре платена, макар за кратко, работа или опити за реализация зад граница, идеи за нови перспективни планове. Ще е в краткосрочен план, но натрупаният опит ще ви е ценен. Печеленето на пари не е проблем за вас. В любовта събуждате интереса на умни и улегнали личности, на творчески натури. Предпочитат ви за събеседник и съветник. Надежди за повече пробивност и развитие.
Глиган – 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007
Рано напролет любовта ще се запали с голяма сила у вас. Съвместно с партньора търсите мечтано общуване и предани приятели, среда да развиете чувства и добри взаимоотношения. Любовта ви през лятото е вашето изключително щастие. Свободните, без партньори до момента, са склонни повече от всякога към стабилна връзка, в която да подарят сърцето си на чувствителен и силен партньор. Процес на развитие и в по-сериозните ангажименти. Успехи в благотворителни каузи. По-добри условия за работа на парче, с повече пари и авторитет. През есента постигате целите си във вид работа, за което отдавна сте мечтали. Следва идеалното време за дълго пътешествие, за по-големи придобивки и постигане на дълго мечтани цели. Но се пазете от обири, измами и фалити.
Плъх - 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008
През пролетта получавате изключително изгодни възможности за работа. Но едва през ранно лято ще имат реални измерения, развитие на ваши проекти и планове. Междувременно възможности за флиртове и нови близки контакти ще разнообразяват живота ви. В някои случаи стигате далече в близки взаимоотношения, но бързо се отегчавате и напускате любовното гнездо без да съжалявате. През есента срещате истинското си щастие. Мнозина от вас ще намерят мечтания партньор в живота, постигане на топлина и добронамереност в отношенията ви. Вие омагьосвате с чар и неустоим сексапил всеки доближил се до вас. Но и често преигравате. Ще сте подчертано благодарни към съдбата и шансовете, които ви предоставя, за да бъдете щастливи, ако и вие играете честно. Постигнете ли пълен синхрон, оттам ще се открие към вас пътят към вярата в различни проявления.
Вол, Бик – 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009
Предстоящата година ще ви държи в напрежение и ще се чувствате потиснати. Все пак ще намерите разрешение на всеки ваш проблем, ако се доверявате на близки по-възрастни от вас. Това е вашата гаранция за успех, както и за разминаване с цели, надежди и мечти. Можете да започнете да развивате и разрешавате успешни и надеждни проекти както в нов за вас бизнес, така и в личния живот. Помагат ви хора, на които можете да разчитате. Самотните сред вас, които ще се влюбят в края на лятото, ще намерят истинския човек. Онези, които ще се разделят с партньора си, ще го преодолеят до края на есента. През късната зима към вас идват както неприятни изненади, така и възможности, заложени в среща с нови обвързаности след внезапно проявени симпатии и признания.
Тигър– 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010
През цялата година ще бъдете силни и уверени. Ще бъдете активни, годината ще ви облъчва с красота и чар, но и това ще ви прави лекомислени, от което често ще се издигате високо в облаците, без да знаете къде всъщност се намирате. Сблъсък на различия в любовен план. Младите дами да внимават за опасност от нежелана бременност! Ще имат нужда от повече сън и почивка. От по-малко разпиляване в неперспективни връзки. Съветите са за умерено движение и по-малко хранителни натоварвания. През пролетта решавате финансовите си затруднения. Но се изкушавате за нови харчове и необмислени инвестиции. Разочарованията няма да закъснеят. Тогава любовта идва при вас неочаквано и ви изпраща буквално на върха от неизразимо щастие. Свободните сред вас могат да срещнат своята голяма любов в живота, както и възможен възход в личен професионален план чрез нови предложения за работа или съдружие до края на есента.
Заек– 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011
Още от самото начало на пролетта досегашни мечти една по една се изпълняват. Намирате добра работа, решавате жилищен или наследствен проблем, или издържате успешно труден изпит. Радвате се на удовлетворение от успеха в дейностите ви. Любвеобилните хора сред вас са изпълнени със съчувствие и великодушие към страдащите. С това и вие печелите сърцата им. Страхотни придобивки през лятото, за които дори не сте и предполагали. Следват любовни приключения и пътешествия. Неочаквана закрила от високопоставена личност, повече пари. Преживявате дълго очакван възход. От средата на есента радост от покана от чужбина, грабвате бързо куфарите и тръгвате на пътешествие. Небето има активна позиция спрямо вашия знак и ви дава шансове да печелите от лотария, тото, участие в парични вложения. Но и не удържате импулса си да пилеете лесно придобитите средства. Опасност от катастрофи по пътищата.
Дракон – 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012
Ако навреме разберете, че съдбата ви е подлагала на важни изпитания, направили сте важна стъпка към духовното си обогатяване. Затова помислете как да решите и другите си проблеми и то тъкмо през предстоящата година. Защото ще ви се дадат шансове да успявате, ако постъпвате разумно и сте извадили нужната поука от предишни неуспешни бизнес опити. Сега от вас се иска да бъдете смели и предприемчиви. По-мъдри и самостоятелни, в контакт с вас хората просто ви харесват силно и са готови на всякакви компромиси, за да са във вашия бизнес обкръжение. Отношенията ви прерастват в дълги и съдбовни приятелства, някои от тях за цял живот, до повече обвързаности. Ранното лято е най-доброто ви време за пътешествия, контакти и срещи с любовта. Обещание за работа, което получавате през пролетта, ще се сбъдне през есента. Изчакайте търпеливо. Тогава ще се съвземете и финансово.
Змия– 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013
Дълго старание, търпение и дисциплина в съчетание със силен и аналитичен ум ви възнаграждават през пролетта. Съдбата ще изсипе доста блага пред вас и награди с успешна сърдечна връзка. Градивни успехи в работата и удовлетворение в любовта. Каквото започнете през идващата година, то ще стане част от целия ви житейски път. Дали ще станете лидер в група или ще се издигнете в очите на любим човек, ще развивате успешно възможностите си – все ще успявате. Тази фаза ще бъде най-силна до края на есента. Много от вас ще срещнат и голямата си любов, в която не са вярвали досега. Обаятелна, пряма личност ще ви привлече силно и ще ви кара да се доказвате всеки ден. В орбитата на покоряваща и властна натура ще се чувствате равностойни партньори. Най-сетне сте готови за равнопоставена връзка. Следва дълго и трайно приятелство. Пазете го и бъдете всеотдайни.
Кон– 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014
Постоянството и дисциплината ви принуждават да се върнете в положителни граници. Благотворно облъчени от лятото до август се изпълвате с все повече позитивна енергия, добронамереност и желание да сте в полза на много колеги и приятели. Сближавате се с хора, които с ирония са ви наранили или пренебрегнали. Сега ги печелите на своя страна. Съвместно обмисляте успешен бизнес и поставяте добро начало. Но личният ви живот се изпълва с необвързващи флиртове и през лятото нещата могат да тръгнат в съвсем нова посока – с раздяла и ново начало. Който спечели вашето сърце през този период, може трайно да заеме мястото си до вас. Обвързаните в любовна връзка постигат още по-голяма близост с партньора и шансове за добро общо бъдеще. В края на есента възход във финансите и в социалната ви среда. Можете да постигнете ваша амбиция или професионална мечта, ако добре се сработите с другите от екипа, в който попадате.
Коза, Овца– 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015
Внимавайте за измами, разочарования от наивност през идващата година! Тя ще нагорещи страстите ви и ще сте готови да се хвърлите в прегръдките на всеки, който разтвори пред вас ръце. Някои от вас ще бъдат буквално зависими от любовта на партньора си. Настъпи ли нарушена вярност към партньора, това може да предизвика истинска криза. Следват раздвоение между чувства, страхове от изоставяне и самота, усещане, че сте пренебрегнати и изоставени. Много от вас ще се опитат да притъпят болката с нова връзка или с пороци, изкушения. Но само стават жертви на егоистични хора, но попадат в зависимост от тях. Възможност за втори голям шанс през лятото. По-силните самотници сред вас се влюбват и бързо забравят неуспешното си минало. И отново ревност през есента и зимата. Направете нещо различно, красиво и изненадващо за външния си вид, променете имиджа си. Или заминете надалече за известно време, ще печелите добре. Разчитайте на личните си възможности и на излъчването си. Внесете повече благородство и стил във външното си поведение.
Маймуна– 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016
Сезоните просто ще ви омагьосат и ще превръщат всяка любовна мечта в реални събития и сбъднати желания. До началото на пролетта съдбата ще покровителства силно кариерата ви, ще заздрави самочувствието ви, ще ви донесе пари и ще ви подари щастие в любовта. Издигате се на неподозирани обществени и професионални нива, на които не сте били досега. През есента друг вид възход в службата и семейството. Ще се дължи и на вашето великодушие и топло излъчване, което ще ви спечели още повече приятели. И на вашата гъвкавост и умението да жонглирате с нещата от живота. Да им придавате повече духовност, но и практичност. Някои млади дами сред вас срещат човека на своите мечти по време на екскурзия, пътешествие. Но лятото ще ви направи и по-импулсивни. Затова внимавайте с ненужните разходи. Не всяка възможност си струва да участвате в нея със сърце, душа и с …. пари.
Петел– 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017
Лесно ще постигате целите си, защото ви намират контактни и оптимистични, затова и навсякъде сте предпочитани и обичани. Нови любовни авантюри. Хората, които срещате за първи път, отварят широко вратите си към вас. През новата година ще ви притеснят финансови проблеми, но това ще ви даде импулс да направите добър пробив в работата си, да поработите много повече от преди. Колкото повече усърдие – толкова повече успехи. Късметлиите ще са сред досегашните единаци. Те намират своето голямо щастие в любовта. Ще се радват на късмета си и във вид лотария. Но внимавайте! Не правете празни обещания през лятото. То ще внуши повече хармония във връзките ви, ако изберете правилния човек за близост. Отлични възможности за развитие на творческите ви таланти. Най-добро време за пътуване в чужбина е през ранна есен.