Благотворителен базар на 18 юли 2020 г. набира средства за борба срещу домашното насилие

Последна промяна на 17 юли 2020 в 07:25 569 0

София, 15.07.2020 г. – Благотворителен базар ще се състои тази събота, 18 юли 2020 г., в „Къщата на София“. Целта му е набиране на средства за подпомагане борбата срещу домашното насилие над жени и деца. Организатори на базара са доброволци от Facebook общността Mix&Match, а средствата ще бъдат дарени за нуждите на защитено жилище на фондация АМЕ.

На благотворителния базар ще бъдат продадени красиви нови и използвани стоки, дарени лично от дамите, които членуват във Facebook общността Mix&Match. Сред тях ще има дрехи, обувки, аксесоари, картини, сладкиши, дизайнерски покривки, свещи, хендмейд ароматизатори и др. Членове на групата ще изработят и дарят бижута в името на каузата. Български дизайнери ще участват в базара със своите брандове. Солистката на група "Виолетов генерал" ще подари песен на събитието и каузата, а Гери Турийска и "Пощенска кутия за приказки", които дарят тениски за каузата.

Организатори на базара са администраторите на общността Mix&Match, които застават зад каузата срещу домашното насилие и в подкрепа на фондация AME, която изгражда защитено жилище. Те вдъхновяват и хилядите членове на facebook общността да се включат като предоставят стоки за базара.

Със събраните средства ще бъде обзаведено защитеното жилище и в близките месеци то ще може да заработи като нов, спокоен, уютен и красив дом за нуждаещите се от закрила и подкрепа жени и децата им. Пострадалите от домашно насилие ще могат да получат още психологическа помощ и юридически консултации.

Виж още за: