Младоженци с благотворителен жест към недоносените бебета

Двойки се включват в кампанията „Подари щастие“

Последна промяна на 28 February 2023 в 12:30 237 0

За шеста поредна година писателката Десислава Николова продължава благотворителната кампания „Подари щастие“ – нейната кауза е посветена на осигуряването на съвременна медицинска апаратура за лечение на недоносени бебета, чрез 100% от приходите при продажбите на книгата й „Щастлива и красива бременност като моята”. Целта на младата жена е да събере средства за закупуване на кувьози, термолегла, билирубинометри, воноскопи, пулсоксиметри, перфузори и кислородни палатки за неонатологични отделения в страната, които имат нужда.
Писателката разширява мащабите на благотворителната инициатива и с участието на младоженци от цял свят, които вместо да получат цветя от своите гости на сватбата, те ги молят да закупят книгата „Щастлива и красива бременност като моята”, за да подпомогнат благородната кауза. Сподвижници тя открива и във Фейсбук групата „Моята сватба Препоръки от Булки“. Стотици двойки прегръщат тази идея, а Десислава Николова призовава всички хора, които искат да участват по този или друг начин с дарение, да се свържат с нея.


Проектът на писателката стартира с разпространението на книгата й „Щастлива и красива бременност като моята”, която достига до над 5 000 читатели, като цялата сума от всяка продадена бройка, тя дарява за инициативата. През годините каузата обединява различни партньори и резултатите са налице. Благодарение на събраните средства от продажбите на стойност над 150 000 лв., както и от други дарения, писателката осигурява апаратура за недоносени бебета на 12 болници в страната – в градовете Червен бряг, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Разград, Сандански, Кюстендил, Хасково, Видин, Симитли, Разлог, Асеновград и Ловеч.


Инициативата „Подари щастие“ е подкрепена и от един най-добрите треньори в областта на личностното развитие – Наталия Кобилкина. Десислава Николова получава възможност да достигне до все повече последователи и да събере допълнителни средства, като разказва за проекта на нейни събития и в клуба й VIP LADY. От самото начало Наталия Кобилкина подкрепя кампанията и се включва с дарения, за да помогне за осъществяването на тази значима кауза. Писателката изразява своята специална благодарност както към нея, така и към всеки участвал в реализирането на инициативата.

Желаещите да се включат в благородната кауза, могат да закупят книгата й „Щастлива и красива бременност като моята” или да направят дарение по банковата сметка, цитирана по-долу:


Банка Райфайзенбанк България:
BG86RZBB91551007379705;
Фондация „Кажи здравей на здравето“;
Tитуляр: Десислава Николова
Пей пал - podari.shtastie@gmail.com

За книгата „Щастлива и красива бременност като моята”

Десислава Николова споделя своите най-незабравими 9 месеца и успя да повлияе положително на стотици бъдещи майки да заченат, да имат по-спокойна бременност и по-леко раждане. С всяка закупена книга, читателите допринасят за подобряването на средата в неонатологични отделения в страната, работещи с остаряла апаратура, която създава риск от непълноценно развитие и трайни увреждания при недоносените бебета.
Повече информация за благородната инициатива можете да откриете на страницата на Десисислава Николова – Подари щастие във Фейсбук.