Нoщно напикаване при малки деца

Последна промяна на 01 March 2018 в 21:55 559 0

*В определени часове през нощта детето се вдига няколко пъти от сън.

*Вземат се по две перлички рибено масло дневно.

*Вечеря се в 18 часа. В края на вечерята на детето се дава един залък хляб, леко поръсен със сол. Повече нищо не му се дава да яде и пие. Когато се слага да спи, кръстчето му се разтрива с камфоров спирт. Прави се две седмици всяка вечер, почива се две и след това се повтаря още две седмици.

*Да се правят разтривки на гърба и специално на гръбнака.

*Печете гръбначния стълб на слънце.

*Краката и коремчето на детето не бива да са студени. Леко да се затоплят преди лягане.

*Да не се пият газирани напитки.

*По време на лечението детето да не вдига тежки предмети, да не скача и да не играе невъздържано,.

*Да не се ограничава детето да поема течности като чай от шипки, от лайка, от градински чай, от липов цвят. Билките да не се смесват. Чаят се приготвя, като една чаена лъжичка билка се вари в 250 мл вода 10 минути. Прецежда се, подслажда се с мед и се изпива преди лягане. Лечението продължава около два месеца. При варене на чай от шипки те трябва да се счукват предварително.

• Настъргват се две малки сапунчета за баня, объркват се с малко ракия, за да се получи каша. С нея се намазва кръстът на детето, само вечер преди лягане. След това кръстът се увива с вълнен шал за през нощта. Процедурата се прави в продължение на един месец.
• Взема се един белтък от яйце и се разбива на пяна с щипка сол. Изсипва се върху парче вестник с големината на таза на детето, обхващащо участъка от кръста до опашката. Прави се три поредни вечери преди лягане на детето и сутринта се отстранява.

Виж още за: