Връзката между зодиите и здравето

Последна промяна на 25 януари 2019 в 09:54 883 0

Колкото и странно да изглеждаше до сега, вече все повече учени - медици в Европа признават връзката между зодиите и някои болести и факти от живота. В тази насока се открояват учени от Австралия, Германия, Великобритания, Русия и други.
Нещо повече! Преди известни време например австрийски и немски учени са открили, че за родените между май и август има по-голям риск да се разболеят от рак, отколкото други, родени в останалите месеци.
Тази зависимост за пръв път открил още през 50-те години на XX век австрийският медик д-р Штур. Направило му впечатление, че по-голяма част от пациентите, болни от рак, били родени в определени месеци от годината. След като анализирал над 3 хиляди случаи, той стигнал категорично до този извод.

Д-р Габриела Райтер и д-р Джеймс Воупел, учени от високопрестижния Институт за демографски изследвания „Макс Планк“ в наши дни да стигнали до друг важен извод. А именно, че хората, родени през есента, живеят по-дълго.
Тези изследователи събрали факти за над един милион души. Всички те са умрели в периода 1968 – 1998 г. в Австрия, Дания, Австралия и САЩ и са починали на възраст над 50 години.

Месецът на раждане влияе и на височината на хората. Установено е например, че родените през пролетта са по-високи от тези, родени в останалите сезони на годината.
А ако сте левичар, това е почти сигурен знак, че сте родени между септември и февруари, твърдят британски и руски изследователи.

Най-щастливите хора се раждат през лятото.
Тяхното отношение към живота почти винаги е позитивно. Те имат голямо самочувствие и такива чувства като песимизъм и меланхолия общо взето са им чужди. За да установи това, проф. Ричард Вайзман от университета в Хертфордшир проучил около 40 хиляди души.

Учени настойчиво доказват, че зодията определя не само характера ни, но и влияе върху здравословното състояние на хората. Тази теза се подкрепя и едно най-ново изследване, което установява силните и слаби страни на отделните зодии. И докато мнозина учени търсят в наши дни отговорите за продължителността на живота в наследствеността, немският д-р Кристиян Темл, който е лекар, писател и изследовател, дръзко се обръща за получаването на тези отговори към звездите и зодиите, посочва Дойче веле.
Известно е, че хората се опитват от векове насам да намерят зависимост между разположението на звездите и своето състояние.


В извършено от екип, ръководен от д-р Темл проучване с участието на 140 хиляди доброволци, се откроили изводи коя зодия какви силни страни има и от какви здравни тежнения е особено застрашена. Ето накратко част от неговите обобщения:
При представителите на Овен добре функционира храносмилателната система, бъбречните болести се срещат сравнително рядко. Но към средата на живота хората от тази зодия развиват силна мотивация да полагат настойчиви грижи за здравето си. Рискове за тях идват от сърцето, а са податливи и на подагра.

Телците също имат добра функционираща храносмилателна система и техните рискове за здравето са главно свързани с белите дробове. По-усърдно отношение към здравето си телците започват да проявяват след 60-годишна възраст.

Впечатляващо е, че Близнаците живеят по-здравословно докато са по-млади, а от всички зодии в тази се срещат най-малко хора с наднормено тегло. Рисковете за близнаците са по линия на сърдечно-съдовата система, а при мъжете наличието на голям стрес.

Тежненията на Раците са главно от храносмилателната система и от жлъчката, а от всички зодии точно те са най-застрашени от бъбречни болести.

Лъвовете по принцип нямат проблеми с наднорменото си тегло, защото сравнително добре се грижат за здравето си. Не са застрашени толкова от шанса да боледуват от високо кръвно налягане и от сърдечни болести въобще, но трябва да внимават с белите дробове – особено пушачите.

При представителите на зодия Дева костите, ставите и кръвното налягане не създават грижи – дори и на старини. Бъбреците обичайно функционират без особени проблеми. Но през третата възраст обаче нарастват рисковете от наднормено тегло и сърдечни болести.

Везните са най-много застрашени от сърдечни болести, опасността от високо кръвно налягане расте с всяка следваща година. Те са под заплахата от заболявания на черния дроб и диабет.

Скорпионът не трябва да се смущава за белите си дробове и нивата на холестерола, но много рисков фактор за него е стресът.

Стрелците често са спортни типове и имат подържани фигури. Сърцето им по принцип е здраво, храносмилателната система също е издръжлива. Главната рискова сфера е скелетната система.
Характерно за Козирога е като че ли е по-неразумен на младини, по-склонен е да набляга на здравословния начин на живот с напредването на възрастта – след като се появят проблеми с кръвното, с обмяната на веществата, холестерола.

Водолеят е най-уязвим в белите дробове, черния дроб и жлъчката.
Рибите много рядко се разболяват от диабет, но е особено важно в по-късна възраст да наблягат на движението и спорта. За тях са характерни болестите на червата и черния дроб, на жлъчката и бъбреците, а за мъжете – на простатата.

Веселин СЕЙКОВ

Виж още за: