След гладуване захранването се прави

Последна промяна на 26 October 2022 в 15:29 208 0

Организмът се разтоварва предимно с гладуване. Разтоварващите дни се провеждат периодично за пречистване на организма от токсични вещества, а също и за отслабване. Могат да се провеждат по 1-2 дни седмично или на 10 дни.

Всеки месец е добре профилактично да се прави разтоварване за 3-4 дни чрез гладуване. В разтоварващите дни се приема обилно количество течности: чай от предпочитаната билка (шипка, лайка, липа и др.), лимонов сок с вода и малко мед. В часовете за обяд и вечеря се приемат пресни плодове според сезона: ябълки, круши, дини, праскови, портокали, грейпфрут. Може да се пие и бульон от зеленчуци, без да се ядат самите зеленчуци.

Захранването след гладуване трябва да става много внимателно. Бързото и рязкото захранване с обикновена храна е много вредно и опасно. Така че внимавайте много със захранването, за да не разрушите ефекта от лечебното гладуване. А и не само това – може да си получите някоя от следните болести: гастрит, колит или друго храносмилателно смущение.
Първия ден след гладуването сутринта се изяжда 1 ябълка, която се дъвче добре, към 10 часа се пият сокове и се хапва прясна зеленчукова салата, в 16 часа и вечерта – само сокове.
Втория ден на закуска се ядат накиснати сушени плодове (ябълки), на обяд – зеленчукова салата, вечерта – зеленчукови бульони и сокове.
Третия ден за закуска се приемат айран и сурови ядки, на обяд – печени картофи или ориз и салати, за вечеря – 1 филия ръжен хляб с масло, домашна извара, зеленчукова супа.
На четвъртия ден се преминава към млечно-плодово-зеленчукова храна – извара, прясно, кисело мляко, овесени ядки, настъргани моркови, салата и други. Между храненията се препоръчват и билков чай, минерална вода и сокове.

Виж още за: