Красиви и през лятото

Последна промяна на 14 ноември 2018 в 00:04 368 0

В летните жеги се потим, а гримът ни често се размазва. След няколко часа не остава и помен от сутрешното ни разкрасяване. За да запазим по-дълго свежия си външен вид и при високите температури, и на морето е добре да спазваме някои прости правила.

За хубав тен. Използвайте преди всичко овлажняващи, а не подхранващи кремове със слънцезащитни компоненти – обикновено това е посочено върху етикета.
Слагайте малко грим и избягвайте пластовете.
Най-лесно ще освежите лицето си, като го пръскате периодично с вода от флакон с пулверизатор. Не е задължително да купувате маркова термална вода –минерална вода ще свърши същата работа.

За очите: Обърнете особено внимание на околния контур, защото през лятото присвиваме очи заради яркото слънцe и около тях се образуват досадни бръчици.
В жегите за предпочитане са сенките за очи под формата на пудра, защото кремообразните се събират в гънките на клепача.
За предпочитане са водоустойчивите продукти, които съдържат масла и восък.
За да бъдат миглите ви копринено искрящи трябва сутрин да ги подхранвате с крем с витамини. Вечер идва ред на спиралата за обем, която направо ще преобрази погледа ви.
За бузите. Към края на деня гримът избледнява. Ако сложите малко руж, лицето ви веднага ще придобие по-свеж вид. Най-подходящ е розовият кремообразен руж. Той се разнася равномерно върху топлата кожа и при него не се получават петна, както става понякога с прахообразния руж.

За устните. Червилото под формата на крем не е подходящо за горещините, защото се размазва по-лесно. Най-добре е да го замените с блясък. Ефектът ще бъде по-голям, ако очертаете устните си с молив.
На плажа устните имат нужда от много влажност. Затова три пъти на ден нанасяйте на устните си специална грижа със защита от УВ – лъчи. Това ще ги направи меки и пухкави.

За косата. Подберете шампоан, който да овлажнява косата ви. Ако я боядисвате, трябва да използвате шампоан със специални УВ филтри и балсам, които ще запазят цвета й по-дълго време. И все пак най-сигурната защита от силното слънце си остават шапките.
С масло за възстановяване на изтощената коса тя отново ще получи страхотен блясък. След душ продуктът се втрива във влажната коса. Така тя е защитена от слънцето и солената вода.

Нежна грижа на краката. Влажният пясък отлично изтърква грубата кожа на краката, ако масажирате с него в кръгови движения. Използвайте грубия пясък само върху петите.
За копринена кожа на цялото тяло. След плуване винаги отмивайте от тялото си остатъците от сол или хлор. През деня използвайте чиста вода, а вечер – нежен душ-гел. Важно е след това да намажете тялото си обилно с крем, за да бъде кожата ви копринено нежна.

Блестящо деколте. Тъмният тен на кожата изглежда секси, когато блести. Затова вечер, след продукта с грижа за кожата след слънчева баня, намажете раменете и деколтето с крем за блясък.

Поддържани ръце: Когато мързелувате, е лесно да поддържате маникюра си. Избутайте кожичките, когато ноктите са влажни и след това ги намажете с крем. Едва след като изсъхнат можете да изпилите ноктите, иначе ще се начупят.
Вълшебен аромат. Когато е горещо, миризмите действат много по-интензивно. Затова избирайте само парфюми без алкохол. Те имат нежен аромат и не дразнят кожата.