10 правила за хубави крака

Последна промяна на 17 септември 2019 в 00:31 88 0

Сега е „сезонът на краката”. Как да им помогнем да изглеждат перфектно?

Първо и най-важно: активно кръвообращение
Проблемите със здравето и външния вид на краката идват най-често от затруднено кръвообращение. Връщането на кръвта към сърцето понякога е нелека задача и застоят и във вените води до отпускането на техните стени.Появяват се симптомите на тежките крака – болки след стоене в право положение, разширени вени.
Можем да си помогнем много лесно, като избягваме да стоим прави или да тъпчем на едно място. Вредно е също да кръстосваме краката си, докато седим. Повдигането на предната част на леглото с 5 сантиметра облекчава крайниците по време на нощния сън, а масажите в посока отдолу нагоре винаги им се отразяват благоприятно.

Охлаждане
Какво по-приятно за уморените от жегата крака от хладен душ? Ползвайте това лесно средство при всяка възможност – така ще избегнете отичането в глезените.

Свободни дрехи
Стегнатите поли и панталони затормозяват кръвообращението и краката започват да болят, а увеличеният им обем ги загрозява.

Подходящи токове
Обувките на високи токове не са подходящи за летните жеги, особено ако са с тесни носове, защото изморяват краката и водят до подуването им. Съвсем плоските подметки също не са много удобни.
Изберете добре обхващащи ходилата обувки с 3-5-сантиметрови токове.

Хидратирана кожа
Всеки път след душ или вана намазвайте краката си с хидратиращо мляко или лосион. Нанасяйте продукта с масажни движения.Кожата ще стане гладка и мека.

Ароматна баня
Избягвайте прекалено горещата вода. Капнете във ваната няколко капки ароматни масла от лимон или портокал. След като излезете от водата, не избърсвайте краката си, а само ги увийте с мека кърпа и се отпуснете в леглото.

Масаж против целулит
Намерете време да масажирате продължително краката си сутрин и вечер със смес от 25мл бадемово масло, 8 капки лимоново масло и 8 капки масло от кипарис.

Физически активни
Ползвайте всеки случай да се движите. Ходете пеша с бърза крачка, изкачвайте стъпала, забравете за колата из града. Идеалният спорт за краката е плуването – водата спомага за подобряването на кръвообращението и въздейства на кожата като масаж.

Харесвайте ги!
Вашите крака не приличат на тези, които се показват от страниците на женските списания? Е, и? Сами знаете, че снимките обикновено са силно подобрени. Огледайте се наоколо – по улицата крачат жени с различни тела. Вие сте една от тях и имате своя индивидуален облик. Започнете да се грижите за краката си, за да ги обикнете. Те пък ще ви се отблагодарят с по-естетичен вид и по-добро здраве.

Виж още за: