Национална пост ковид програма


Болест : ковид

Последна промяна на 14 февруари 2021 в 18:52 1693 0

Програма за консултиране, лечение и рехабилитация на пациенти, преболедували ковид, е разработена съвместно от УМБАЛ „Александровска“ и Национален комплекс „Специализирани болници за рехабилитация“.

Александровска болница в София стартира безплатни прегледи и консултации за пациенти, които вече са прекарали инфекцията – със симптоми или безсимптомно, независимо от наличието на потвърдителен тест за наличие на инфекция.
Екип от специалисти по пулмология, кардиология, нефрология, неврология и психиатрия ще преглежда и консултира всеки пациент, записал час за безплатна консултация на тел. 02/9230467. При необходимост и при наличие на индикации за това на пациентите ще бъдат извършени по-задълбочени изследвания и ще бъде назначена подходяща терапия за лечение на дълготрайните и широкоспектърни следковидни състояния.

Сътрудничеството между УМБАЛ „Александровска“ и Националния комплекс „Специализирани болници за рехабилитация“ позволява пациенти, преминали през болницата, да продължат възстановяването си в някой от санаториумите на СБР НК.

Програмата за рехабилитация на пациенти, преболедували ковид-19 и с пост-ковид 19 симптоми позволява възстановяване в следните санаториуми: Баните Смолян, Банкя, Баня Карлово, Велинград, Вършец, Кюстендил, Момин проход, Наречен, Овча купел, Павел баня, Сандански, Хисаря, Поморие.

По време на престоя си в санаториумите част пациентите ще бъдат проследявани и консултирани при нужда от лекарите на Александровска болница онлайн и посредством възможностите на телемедицината.