Нова книга дава ценни съвети за очите

Последна промяна на 18 октомври 2020 в 20:31 126 0

Легендарната актриса на театър „Българска армия“ Меглена Караламбова и пианистът Марио Йоцов ще бъдат част от премиерата на най-новата книга на Пациентска организация „Глаукома“, посветена на зрението. Събитието  се проведе на 8 октомври, Световен ден на зрението, в Културен дом „Средец“ (бивш „Лиляна Димитрова“, зад Музикалния театър) в София. Пациентска организация „Глаукома“ и Национална кампания „Право на зрение“ на Института за здравно образование отправят покана към всички, за които зрението е важно, да посетят събитието.

В книгата на достъпен език са обяснени въпроси, които всеки от нас си задава: „Вреди ли компютърът на зрението?“ „Как да пазим очите през лятото и зимата?“ „Влияе ли пушенето на очите“? Темите ще бъдат представени от офталмолога д-р Бисера Самсонова, медицински редактор на книгата. Илюстрациите са на фотографа Асен Зидаров, който също е диагностициран с глаукома, но въпреки това продължава да радва публиката с красотата на своето изкуство.

Събитието бе с вход свободен и  се проведе при спазване на всички мерки за ограничаване епидемията от коронавирус. Посетителите  бяха с маски. Пациентска организация „Глаукома“ бе предвидила безплатен екземпляр от книгата и подаръци за всички посетители.