Смехът е чудесен лек

Последна промяна на 25 September 2019 в 23:06 1066 0

Добре известно е, че смехът въздейства срещу стреса и има великолепен ефект като антидепресант. Но благотворното влияние на смеха не спира дотук.
Най-добрата рецепта за здраве в тези времена на криза е да лекувате различни болежки и здравословни проблеми чрез широка усмивка.

За крепко сърце
Благодарение на смеха на човек му олеква и сърцето му започва да бие в хармоничен и строен ритъм, кръвното му налягане лесно се нормализира. Тъй като смехът директно рефлектира върху диафрагмата, натискът върху черния дроб подобрява и стимулира работата му. Доказано е позитивното въздействие на кикота върху понижаване нивото на холестерола. Така че кардиотерапията със смях е ефикасна и препоръчителна.

Срещу свит от напрежение стомах
Често се ползва изразът „Заболя ме коремът от смях” Той показва колко директна е връзката между позитивната емоция и храносмилането. Смехът стимулира чревната перисталтика и регулира отделянето на стомашни сокове. Когато се усмихвате по-често, събуждате апетита, подобрявате своето храносмилане и премахвате по един лек начин напрежението в коремната област. Може да практикувате смехотерапията без никакво ограничение.

При защита от инфекции
Смехът подобрява нашата имунна система, като покачва нивото на имуноглобулина. Когато се смеем, ние ставаме по-защитени към вирусите и заразите. Хората които се смеят повече, успяват по-лесно да надвият страшни заболявания (например рака), като спират действието на раковите клетки.

За елиминиране на токсините
Когато се смеем, това повлиява благотворно далака, който има функцията да пречиства кръвта. Дихателните промени стават три пъти по-интензивни от обичайното. По този начин смехът, освен че ободрява човека, води и до изхвърлянето на токсините от организма.

При свръхтегло
За тези, които се питат как да изгорят по най-бърз начин калориите, предлагам една весела и великолепна рецепта – една минута смях се равнява на 15 минути ходене. Така че смейте се от цялото си сърце и душа и ще бъдете здрави, жизнени и одухотворени.

Като антидепресант
Смехът дава възможност да забравите проблемите мигновено, като се откъснете мисловно от реалността и неприятностите, които ви заобикалят. Заразният смях умее да се предава от един човек на друг и премахва напрежението, което се е събрало в човека. Когато сте стресирани, самотни и отчаяни, няма по-добър лек от смеха.