Годишни награди за професионалисти по здравни грижи в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“

Последна промяна на 14 May 2024 в 07:34 175 0

Любомир Пенев и носителката на най-голямата награда - Старша медицинска сестра - Ръководител „Здравни грижи“ Димитрина Ангелова

На тържествена церемония в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ бяха дадени традиционните Годишни награди, които отличават професионалистите по здравни грижи на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ за годината.
Наградите бяха връчени от изпълнителния директор на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ Любомир Пенев, който благодари на присъстващите медицински сестри и лаборанти за това, че въпреки многобройните изкушения в частните болници, продължават да бъдат част от екипа на ИСУЛ. „УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ има нужда от вас“, каза той по време на емоционалното си обръщение.

Любомир Пенев и Галина Тимушева

За Лаборант – „Професионалист на годината“ бе избрана Галина Тимушева, рентгенов лаборант към Клиниката по образна диагностика. Галина Тимушева е дългогодишен служител, който се отличава с отдаденост, лоялност и професионализъм.

Отличието в категорита Медицинска сестра – „Професионалист на годината“ отиде при Росица Павлова, медицинска сестра в Нервно интензивно отделение, и Ваня Александрова, медицинска сестра в Детския УНГ кабинет на Диагностично-консултативния блок на болницата.

Росица Павлова

Росица Павлова е сред най-дългогодишните служители на болницата. Вече 49 години тя не само е част от екипа на медицинското заведение, но е неизменно свързана с работата на едно от най-тежките отделения в него – Нервно интензивно отделение.

Ваня Александрова

Ваня Александрова пък е добре позната на всички родители и малчугани, които преминават през детския УНГ кабинет. С неизменната си ведра усмивка, тя успява да разсее притесненията на всеки родител и да стане приятел с всяко дете.

Любомир Пенев и Павел Лозанов

Този път сред наградените имаше и мъж. Става въпрос за парамедика Павел Лозанов – парамедик от Клиниката по ортопедия и травматология, който заслужи отличието в категорията Парамедик – „Професионалист на годината“. Любопитен факт е, че преди да стане парамедик, Лозанов е завършил ветеринарна медицина. От работата с животните се отказал заради прекалената комерсиализация в тази сфера, от която страдат най-беззащитните пациенти.

Най-голямата награда - Старша медицинска сестра - Ръководител „Здравни грижи“ на годината беше връчена на Димитрина Ангелова – старша сестра на Клиниката по анестезиология и активно лечение. Димитрина Ангелова е сърцето и душата на Централна реанимация. Човекът, който винаги дава личен пример и е еталон за професионализъм и трудолюбие.


Любомир Пенев и Катя Димова

„Дълго време на специалистите по здравни грижи се гледаше като на даденост. Един невидим и неизчерпаем ресурс. Това доведе до отлив от професията на много колеги, които потърсиха друго поприще, където да бъдат подобаващо оценени за тежкия труд, който полагат“, каза в обръщението си към своите колеги Катя Димова, главна сестра на болницата.

Виолета Никова, председател на Дружеството на професионалистите по здравни грижи в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, която е и старша сестра на една от най-натоварените клиники – тази по Ортопедия и травматология, поздрави колегите си и им пожела още много успехи в тяхната високо отговорна работа.