Служители на ВМА с награди за Деня на сестринството

Последна промяна на 15 May 2023 в 16:13 174 0

Награди и признание за дългогодишна дейност и заслуги в областта на здравните грижи получиха служители на Военномедицинска академия (ВМА) по повод Международния ден на сестринството.

Датата е избрана неслучайно, тъй като именно на 12 май е рожденият ден на Флорънс Найтингейл, считана за основоположник на модерното сестринство и основател на първото училище за медицински сестри.

Професията на медицинската сестра е благородна и една от най-хуманните. Професия за хора с големи сърца. В тзи дух екипите на ВМА засадиха лаврово дърво, което се смята за символ на благородство и победа.

ВМА има авторитета на водещо лечебно заведение пред своите пациенти и в обществото благодарение не само на добрите си лекари, но и на добрите си медицински сестри, както и на всички, ангажирани с лечебния процес. Именно на медицинските сестри се пада задачата да бъдат непрестанно до леглото на болния. Благодарение на вашите усилия, пациентите се чувстват обгрижени, спокойни и посрещнати с любов. Без вас, ВМА няма да е това, което е. Благодаря ви за неуморния и денонощен труд, заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Колеги, благодаря ви, че ви има. Вие сте най-добрите, вие сте нашата скрита сила, вие сте моето семейство. Благодаря за всичко, заяви от своя страна Валентина Цекова, главна медицинска сестра на ВМА.

Професионалистите по здравни грижи на ВМА бяха поздравени лично и от председателя на съсловната организация г-жа Милка Василева, която изрази своята признателност за перфектната работа и съвместно сътрудничество.
По повод празника са получени поздравителни адреси от вицепрезидента на Република България, министъра на отбраната, министъра на здравеопазването, председателя на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, председателя на Столична колегия на Българския лекарски съюз, дирекциии в министерство на отбраната и други.