Горна Липница посрещна за трета година „Светия път“

Последна промяна на 29 юли 2021 в 10:28 290 0

На 3 юли село Горна Липница за трети път стана част от националната инициатива „Светия път“, като с подкрепата на Община Павликени се превърна в домакин на участниците в похода. Поклонническият пешеходен поход започна през 2019 г., когато се навършиха 550 г. от връщането на мощите на св. Иван Рилски Чудотворец от Търново в Рилската обител и повтаря същия маршрут.
Организатор и ръководител на групата е Паскал Пиперков, преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, подкрепен в начинанието от фондация „Дякония и мисия“.
Тази година децата на Горна Липница изявиха желание, макар и за кратко, да са част от похода. Това бяха Християн, Дани, Глория, Никол, Венилин, Велизар, Божидара, Сиана, Петя, Денислав, Юлиан, Ивайла, Димитър и Магдалена, която им поднесе прясна погача за добре дошли. В събитието се включи и нашият съселянин Димитър Стефанов Димитров, който от десетилетия живее в Канада и се бе завърнал в родината си.
Кметът Георги Стефанов и председателят на НЧ „Зора -1887“ инж. Юлко Палов приеха за пренощуване в домовете си поклонниците.