Йога за стягане

Последна промяна на 30 May 2022 в 17:50 215 0

Йогата помага да влезем във форма по здравословен начин. В комбинация със здравословни натурални сокове се получава прекрасен план за сваляне на излишните килограми, натрупани през зимните месеци. Тук ще ви предложим един лек фитнес план, с който ще укрепите мускулите си и ще се вдъхновите с нови идеи за баланс в ежедневието си. Това ще ви зареди с нова енергия и може да ви помогне да се справяте по-конструктивно със стреса.

Предимствата на йогата:
• За разлика от гимнастиката, йогата може да ви накара да се вслушате в сигналите и знаците, които ви дава собственото ви тяло. Това се дължи на концентрацията, която е необходимо да упражните върху самите упражнения, върху разтягането, отпускането и правилното дишане. Така може да укрепите тялото, духа и душата си.
• Упражненията по концентрация ще ви помогнат в трудни ситуации от ежедневието, в които се налага да се справяте със стреса. С течение на времето ще се научите да се справяте и с глада, да бъдете по-устойчиви на желанието да похапвате.
• Ако правите упражненията редовно, ще развиете по-лесно собствената си дисциплина и вдъхновение за по-здравословен живот. Движението също така ще активира енергийните резерви в тялото ви и ще ви даде нови сили за ежедневните дейности, може да ви помогне да избегнете вредни навици, които сте имали досега.
• Още един полезен ефект от практикуването на йога е оросяването на органите в тялото ни. Кръвообращението се подобрява, а също и храносмилането и отделянето на токсини.
• Йогата освежава духа и помага да влезем в по-добра физическа форма.
Добре е да правите упражненията всеки ден сутрин или вечер преди хапването. Необходимо е всяко упражнение да бъде повторено по два пъти, като се вдишва и издишва през носа.

Сн 1: За стройна талия и стегнати крака
Направете широк разкрач, като стъпалата трябва да са плътно на пода. Стегнете корема и краката. Изнесете надясно пръстите на дясното стъпало, докато пръстите на лявото стъпало сочат напред. Сега вдишайте и вдигнете ръцете изпънати встрани на нивото на раменете. Наведете се надясно и докоснете с ръка върха на пръстите на дясното стъпало.

Сн 2: За стегнато дупе


Легнете по корем и опрете челото или брадичката в пода. Сложете ръцете да легнат встрани до тялото, като дланите трябва да сочат нагоре. Приближете краката един до друг. Сега вдишайте, докато повдигате торса и краката. Задръжте в тази позиция около 3 до 5 вдишвания и издишвания. При последното издишване отпускате тялото на пода и опрете главата на него.

Сн 3: За стегнат корем и силен гръб


Седнете на пода. Докато вдишвате, повдигнете краката във въздуха към гърдите, като леко ги присвиете. После обгърнете с ръце бедрата и присвийте краката. Вдишайте и издишайте 5 пъти. Изпънете гръбначния стълб. После изпънете ръцете напред и задръжте около 3 вдишвания и издишвания. Свалете краката на пода.

Виж още за: