Лекоатлети ветерани

Последна промяна на 25 June 2021 в 07:40 342 0

В Пловдив се проведе държавното първенство по хвърляния за лекоатлети-ветерани. По предложение и под личната организация и ръководство на Марин Петков Бончев - председател на общинската пенсионерска организация в гр. Правец и опитен лекоатлет-ветеран, отбор от ветерани-лекоатлети участваха в надпреварата.

Първенството се явява силен държавен турнир от програмата на Българската федерация по лека атлетика–ветерани и затова участваха отбори и състезатели от цялата страна. И така, въпреки липсата на каквато и да е финансова или материална помощ от община Правец или от някой от лекоатлетическите клубове в града, няколко състезатели на доброволни начала и със 100% лични средства за път, храна и такса за участие участваха в надпреварата от името на Правец – за чест и гордост!

В групата се включиха:

Марин Бончев – спечелил две първи места в дисциплините Тласкане на гюле и Хвърляне на копие във възрастовата група на мъжете от 75 до 80 г.

Иванка Иванова – две първи места в дисциплините Тласкане на гюле и Хвърляне на копие във възрастовата група на жените от 70 до 75 г., като същата получи и купата на най-добър състезател при жените в тези дисциплини.

Лиляна Иванова – председател на клуба на пенсионерите в гр. Правец и секретар на общинската пенсионерска организация, спечели две втори места на Хвърляне на диск и Тласкане на гюле във възрастовата група на жените от 65 до 70 г.

Любов Ходеева – дългогодишна участничка във всички състезания на лекоатлетите ветерани и този път се представи отлично във възрастовата група на жените от 80 до 85 г. За чест и гордост на нея и на целия отбор от Правец тя, освен спечелените първи места в Тласкане на гюле, Хвърляне на копие и Хвърляне на диск, получи и купата за най-добър състезател при жените в тези дисциплини за своята възрастова група.

За по-добро представяне на отбора беше привлечен като състезател и Васил Маринов Бончев във възрастовата група на мъжете от 40 до 45 г., който спечели второ място в дисциплината Хвърляне на пудовка и трето място за Хвърляне на диск.

На лекоатлетите-ветерани от Правец, аплодирани от всички останали отбори, беше дадена отлична оценка от организаторите на първенството.

Пожелаем на всички тях здраве и дълголетие, да продължават със същия силен спортен дух да участват на предстоящите републикански, балкански и европейски състезания и смело да защитават своя девиз: „Спортът е в основата на здравето на човека, независимо от възрастта“.