Остаряват с достойнство, изглеждат великолепно

Последна промяна на 09 November 2023 в 20:35 154 0

Спортният клуб за здраве и активно дълголетие „Аязмото“ в Стара Загора отпразнува тържествено 50-годишнината на клуба. Празникът започна с изпълнения на гимнастическите упражнения, с които клубът се явява на зонални и национални прегледи, ръководител на които е Мария Ненова. Бившата детска учителка Янка Илиева беше довела деца от нейната детска градина, правнуци на поколението от клуба.

Празникът беше и венец за дейността на основателката на клуба преди 50 години Мария Недева, наградена с почетен медал за заслуги от Федерация „Спорт, здраве и активно дълголетие“ с председател Павел Иванов.

Вокалната група под ръководството на Красимира Банова изпълни песни, написани и композирани от старозагорски автори, посветени на Аязмото, на Стара Загора и на ветераните. Клубът посади дръвче, за което всекидневно се полагат грижи. Закупи го и го посади лично Стефанка Петкова, носителка на 11 медала от лекоатлетическите състезания на море, организатор на много клубни прояви. За добрата организация на празника огромни усилия полагаше заместник-председателката на клуба Донка Василева и похвалата „прекрасен празник“ се отнася и за нея.