Упражнения за стройна фигура

Последна промяна на 17 February 2023 в 14:25 188 0

Когато искате просто да влезете във форма, без задължително да губите килограми, може да опитате няколко гимнастически упражнения, които ще помогнат да изваете стройна фигура.


За плосък корем

Легнете по гръб върху стелка на пода и свийте краката. Опрете стъпалата на краката единствено на петите. Сложете ръцете на тила и стегнете коремните мускули. Започнете да повдигате първо лявото рамо в посока към десния крак. Повторете упражнението 12 пъти и повторете същото с дясното рамо.


За стройни бедра
Легнете на пода на дясната си страна и подпрете главата с дясната ръка. Стегнете торса, като държите гърба изправен. Присвийте леко левия крак и се опрете на него, като го поставите пред десния крак. Сега леко повдигайте и сваляйте десния крак, като него трябва да държите изправен. При свалянето на крака не бива да го допирате до пода. Направете 12 повторения на лявата и 12 повторения на дясната страна.Стягане на корема
Легнете по гръб и сложете ръцете изпънати близо до тялото. Дланите трябва да сочат нагоре. Повдигнете краката във въздуха и ги свийте, повдигнете главата, стягайки мускулите на корема. Сега започнете да карате колело във въздуха, като изпъвате краката напред. Направете 15 повторения на крак.Стегнато дупе
Застанете на пода на “4 лапи”, като дланите трябва да бъдат опрени под раменете. Коленете са опрени под таза. Започнете да повдигате десния крак, като го държите сгънат и заедно с това вдигнете лявата ръка свита встрани. Направете 15 повторения на всяка страна.


За силни крака
Легнете на пода на дясната си страна. Свийте дясната ръка и поставете главата да легне върху нея. Присвийте леко десния крак. Раменете и дупето трябва да лежат на едно равнище. Изпънете левия крак и започнете да го повдигате високо във въздуха. Докато правите упражнението, стъпалото трябва да бъде в контрашпиц. Повторете по 15 пъти на всеки крак.

За изящни ръце
В изправено положение присвийте леко краката. В едната ръка вземете гиричка и дръжте ръцете отпуснати близо до тялото. Свийте ръцете в лактите съвсем близо до гръдния кош, като издишате и после отново ги свалете, като вдишате.


Йога за стегнато дупе
В изправено положение присвийте краката. Вдигнете ръцете встрани на нивото на раменете и ги присвийте така, че върховете на пръстите да сочат нагоре. Сега сложете лявото бедро върху дясното и сплетете ръцете пред гърдите. При това гърбът трябва да остане възможно по-изправен. Опитайте да присвиете още малко крака, на който стоите. Задръжте в това положение, докато вдишате и издишате 5 пъти. Повторете същото упражнение на левия крак.