Амулетите

Последна промяна на 21 February 2021 в 21:41 602 0

Амулетът не се преотстъпва, предназначен е за определен човек и затова е уникален.
Приготвят се за носене в джоб, вграждат се в пръстени и медальони, биват със златна, сребърна или медна обвивка. Когато са моделирани от скъпоценни и полускъпоценни камъни, притежателите им предпочитат да имат и зодиакална връзка с тях.
Изпълняват функции на амулети заешко или козе краче, дребни препарирани животинчета, украшения, дори свитъци с текстове. Предназначени са да предпазват от урочасване, от болести и бедствия, да дават сила за надмощие над врагове и зложелатели. За да стане магичен и здравеносен, амулетът се активира чрез дим, огън, вода и престой върху земната повърхност: леко се опушва с ароматна пръчица, след това минава през пламък на свещ и се оставя да пренощува на лунна светлина върху саксия с пръст. Окончателно да се зареди със сила дългогодишни практиканти в това тайнство го одухват четири пъти в четирите посоки – изток, запад, север и юг.

Амулетът от тъмнозелен жадеит изчиства от човека гневни и егоистични пристъпи, влияе благотворно върху сърцето и лекува бъбреците.

Синьозеленият амулет хризокола лекува спазми в белите дробове, болно гърло и мускулни възпаления.

Зодиакалният камък ахат, превърнат в кафяв, сив и черен с бели ивици амулет извлича различни болки в човешкия организъм, като се самоочиства.

Силно здравословно въздействие имат амулетите от нефрит, карнеол, кехлибар, аметист, смарагд и др.

Най-привлекателни и красиви са амулетите във вид на геми с образите на Атина Партенос, Атина Палада, крилатия Пегас, геми с иконни сюжети. Изработката им е изключително прецизна в продълговата и овална форма. Всъщност те са и най-скъпо оценени на пазарите за ювелирни изделия.

Виж още за: