Настъпва тежката година на дървения дракон

Последна промяна на 07 February 2024 в 19:39 135 0

Китайската нова година започва на 10 февруари и ще завърши на 28 януари 2025 година

2024 няма да е лека – предвещават посветени. Освен това е и високосна година, а тя е особено трудна и рискова за много начинания. Природата ще се сърди, тресе, гори и трепери от огнения дъх на земята. Ще следват земетресения, пожари, водата ще е оскъдна на много места по света.
Народите да се смирят, за да им минат по-леко изпитанията и трудностите. Войните ще спрат, но цената ще е много висока. Не волята на хората ще спре войните, а по решение свише, след тежък урок с много жертви. Светът трудно ще се възстановява и не навсякъде, но там, където ще покълне новото, то ще е чисто и благословено. Народите ще започват по-добре да се разбират и да си помагат повече в кризисни ситуации. Защото животът не навсякъде ще оцелява, както досега. Ще са ни нужни силен самоконтрол, овладяване на спонтанните емоции и управляване на настроенията.

Здравословни и хранителни проблеми през 2024 година


През 2024 година на всички ще са ни нужни средства срещу стреса

Онези, които изпитат слабост и липса на перспектива, ще са подвластни на разрушителните емоционални сили на високосната година и неконтролируеми реакции, които ще предизвика тя за психиката на мнозина — Какво и как точно ще се случи, ще зависи от това под какъв знак сте родени.
За да се сведе до минимум негативното въздействие на стресовите ситуации, с които ще е изпълнена 2024 г. върху здравето и психиката ни, астролози са разработили специални препоръки, в които си заслужава да се вслушаме за помощ и закрила.


Дракон
Родените през 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024 г.
Годината ще ви кара да сте непостоянни, нетърпеливи, раздразнителни. Ще вървите стремглаво напред със стремеж да завоювате света, но ще свършвате до съседната улица. Затова ще вършите всичко бързо, а ако нещо не се получи, започвате да се сърдите, не си намирате място и излизате от кожата си.
Съвет: Не избухвайте за дреболии. Ако уговорена среща пропадне или се отложи, не фучете и не се палете, а се превключете на друга вълна, насочете вниманието си върху друг обект за ваше участие, по-добре се заемете със спокойна, повтаряща се, не изискваща напрежение работа. Ползата ще е налице, стресът ще бъде преодолян, забравяйки за него вече заети с новото занимание.

Змия
Родените през 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013 г.
Като оригинален човек с непредсказуем и независим характер, често се консултирайте със специалисти, за да не грешите. Тъй като постъпвате под влияние на моментното си настроение или случайна мисъл, не умеете да планирате живота си предварително, да го конкретизирате в начертан план, което неизбежно ви води до неуспех, или дори до провал, а това ви довежда до стресови ситуации. Обсъждайте с колеги или добри професионалисти във вашата област.
Съвет: Ръководете се от правилото преди да решавате нещо, да се посъветвате с други хора. Това може да предотврати много погрешни действия. Постарайте се да примирите своята склонност към независимост с необходимостта да сътрудничите и да се вслушвате в мнението на други. Ако се опитвате да правите всичко сами, стресът е неизбежен.

Кон
Родените през 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014 г.
Амбициозни и решителни, ще съумеете да се концентрирате всеки път върху конкретен проблем за вашата конкретна работа. Заедно с всички достойнства, обаче, сте в състояние да изпадате в разочарование, ако нещо не се получава. Проблемът не се ли решава, настроението ви се разваля - и така влизате в затворен кръг, докато сами не си докарате стрес. Припомняйте си, че можете много повече и сте в състояние да го постигнете.
Съвет: Научете се да се радвате на дребните радости, те ще ви отдалечат за известно време от проблемите, ще ви помогнат да се освободите от напрежението. Заемете се с някаква любима дейност, хоби, благотворителност. Затова бизнесмените играят голф, а домакините гледат глупави сериали. А когато влезете в норма, ще продължите живота и делата си спокойно. И с успех!

Коза
Родените през 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015 г.
Често ще противоречите сами на себе си, напрегнати, загрижени сте за нещо важно и конкретно. Ще ви трябва съвсем малко, за да се чувствате мъченик или поне отхвърлен от съдбата. Най-често това са всякакви всекидневни неуредици, заради тях обаче губите контрол над себе си и се превръщате в кълбо от вибриращи нерви.
Съвет: Научете се да планирате живота си, за да го подредите. Предварително планирайте и времето си за всяка предстояща задача. Преди лягане подреждайте целия си утрешен ден. Това ще ви помогне да намалите бремето на стреса и дори да се отпуснете и успокоите, за да усетите, че контролирате повечето ситуации и проблеми. Не се задълбочавайте в проблемите, които ви безпокоят всекидневно. Задайте си въпроса струва ли си да се разстройвате заради нещо, което утре ще изглежда маловажно?

Маймуна
Родените през 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004 г.
По характер видимо изглеждате спокойни, търпеливи, тихи хора, правите всичко, след като сте го обмислили, без да бързате, методично. Научили сте се да сдържате емоциите си, затова напрежението ще се трупа във вас постоянно, до момента, в който избухнете.
Съвет: Ако нещо ви безпокои, действайте веднага, без да трупате раздразнението си. Ако някой от колеги или близки с нещо не ви харесва, не чакайте момента, когато ще сте толкова ядосан, че да изречете в очите му неща, за които после ще съжалявате. Кажете му за своите претенции, още когато започнете да се сърдите. А ако чувствате, че вече не можете да издържате, заемете се с физическа работа, която ще ви помогне да се успокоите и ще свали напрежението ви.

Петел
Родените през 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005 г.
Вие не можете да понасяте да ви пренебрегват или подбутват, да ви карат да се чувствате отхвърлени. Защото точно тогава изпадате в стресово състояние. Трудно ви е да откажете каквото и да било на членовете на семейството си и на приятелите си. Но с колегите ви по-често ще сте в опозиция. Времето няма да ви стига катастрофално, нещо няма да се получава и в резултат вие ще се чувствате постоянно напрегнати и раздразнителни. През цялото време сякаш сте длъжни нещо някому.
Съвет: Опитайте се да си направите график на нещата, които трябва да свършите, и строго се придържайте към него. Обмислете всеки елемент от съдържанието. Ще успеете да свършите повече и никой няма да ви гони за нищо. Ако все пак не успеете да свършите навреме задачите си, не изпадайте в паника, кажете си: "И утре е ден!". Научете се също така да казвате "не", когато ви молят за нещо, а времето или възможностите не ви достигат. Започнете да отказвате отначало за дребни неща, а когато изработите у себе си необходимата твърдост, започнете да отказвате и сериозните молби, ако не са по силите ви.

Куче
Родените през 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006 г.
През годината ще сте твърде взискателни и настоятелни пред другите и когато някой постъпва не така, както ви се иска, ще се разстройвате за дълго, а след това избухвате. По-добре се овладявайте навреме. Изисквайте повече от себе си, отколкото от другите, и ще се справяте по-добре.
Съвет: Научете се да не притискате хората, за да избегнете честите конфликти. Рискувате да загубите работата си. Помислете за това, че и вие съвсем не винаги постъпвате правилно или така, както се очаква от вас заради работата ви. Овладявате ли се навреме, веднага ще усетите, че напрежението около вас започва да спада. Ако все пак усещате, че не можете да укротите гнева си, направете усилия да охлаждате пожарите в себе си — поразходете се, почетете вестник, заемете се с нещо, което да ви откъсне от онова, което поражда стрес у вас. Или във всекидневната ви работа.

Глиган
Родените през 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007 г.
С вашето усърдие и перфекционизъм ще ви е трудно да се отпуснете. Настоявате всичко да върви идеално като по часовник, а ако не е така, започвате да се разстройвате, самонавивате се и при най-малките спънки в работата се разстройвате.
Съвет: Подредете задачите си по важност, а след това използвайте таланта, уменията и енергията си за най-доброто им изпълнение. Освен това се научете трезво да преценявате проблемите си. Вярвайте повече в другите. Повярвайте, така скоро ще откриете, че много от спънките се решават от само себе си или по-успешно ги решават други вместо вас. Така ще постигнете повече хармония в себе си.

Плъх
Родените през 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 г.
През годината ще преживявате чуждите проблеми като свои, а и самите вие ще сте достатъчно раними от собствените. Предъвквате нанесените ви дребни обиди, което в края на краищата ви хвърля в мрачно потиснато настроение, потапя ви в меланхолия или в по-продължителни депресивни състояния. Често се стараете да угодите на другите, те виждат това и започват да ви използват, да говорят грубо, пренебрежително с вас и т.н. Резултатът от всичко това - вие изпадате в стрес. Но не бива!
Съвет: Не се старайте да угодите на всички. Няма нищо егоистично в това да реализирате желанията и потребностите си, а не предимно да решавате проблемите на околните. Учете се да не приемате всичко близко до сърцето си. Живейте си своя живот и се съсредоточете върху него.

Вол
Родените през 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 г.
Вие ще сте нерешителни, колебливи и затова ще ви е трудно да изберете един определен начин за решаване на даден проблем: ами, ако това не е най-добрият начин? Освен това се стараете да сте честни с всички и когато виждате несправедливост, това ви угнетява и разстройва.
Съвет: Помнете, че животът в повечето случаи е несправедлив, изпълнен с изпитания на чувства, възможности и вие не сте в състояние да унищожите цялото зло в света, каквото и да направите. Вместо да се терзаете, сблъсквайки се с несправедливост, насочете енергията си съм решаването на проблеми, с които можете да се справите реално. Проявете повече креативност. С времето ще почувствате, че се освобождавате от нерешителността си и душевните ви преживявания няма да са пречка, ще усетите, че можете да сте полезни и ще престанете да се разстройвате от ситуации, които не е възможно да промените. В края на краищата нещата ще се подреждат добре, но се иска от вас повече вяра и търпение.

Тигър
Родените през 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2922 г.
Вашата страст ще е да сте шеф и затова ще се ядосвате, когато другите правят нещата не така, както вие ги подреждате или смятате за необходимо. Въпреки това, каквото и да правите, ще успявате, но с повече тактичност. От вас се иска да сте търпеливи, педантични, да изчаквате звездните си мигове, защото съдбата ви ги е приготвила. За някои нова любовна връзка, за друг – бебе, кой каквото си пожелае. Тя, съдбата, ще има грижата да изпълни вашите очаквания, стига и вие да й помогнете.
Съвет: Въпреки добрите намерения не забравяйте, че не сте единствен в този свят. Има и други, всеки със своето Аз, със свои желания, възгледи, цели и т.н. Ако съумеете да направите това, ще видите, че хората с по-голямо желание ще се вслушват във вас, ако по-малко ги притискате, отнасяте се по-любезно, търпими и толерантни.

Заек
Родените през 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023 г.
През годината ще се стремите да обхванете необятното, а когато това не ви се удаде напълно, ще изпадате в гняв или униние. При това вие сте прекалено честни и откровени, за да правите чести компромиси. Нерядко ще казвате неща, които разстройват другите. Всичко това предизвиква неприятни или стресови ситуации. Налагайте си релакс и спокойствие, зареждайте се с позитивност и търпение. Приемайте хората такива, каквито са, а не каквито вие искате да бъдат.
Съвет: Добре претегляйте думите си преди да кажете нещо. Могат просто да не ви разберат, ако сте резки и откровени. Или обидни. Ако видите, че сте разстроили някого, постарайте се да поправите нещата. Извинете се. И не се стремете да решите всички световни проблеми: това още никой не е успял да стори сам.

За да си помагате всекидневно и да се чувствате по-комфортно, опитвайки се да избягвате стреса всеки ден, добре е да се съобразявате както с особеностите на годината, така и със зодиакалния знак, към който принадлежите. Тези от вас, които са на границата на два зодиакални знака, е добре да се съобразят и с двата символа.

Дракон
Болести – да внимават с болести на половите органи – яйчниците и тестисите, да лекуват нервите си, нивото на червените кръвни телца, на жлъчката, главата и очите, всякакви наранявания, причинени от огън и сбиване, хепатит кървящи рани, болести на стомаха и гърдите.
Билки и подправки, които биха им помогнали – бодлива жълтуга, коприва, ревен, тютюн, хмел, хрян.
Храни, които да предпочитат в – домати, червени чушки, коприва, всички люти и богати на желязо растения.

Змия
Болести – проблеми на пубертета, гърлото, бъбреците, яйчниците при жените, движението на кръвта, опасност от тромби, обриви по кожата.
Подходящи цветове – да носи дрехи от естествени материи, аксесоари в ясносин и розов цвят, бижута от мед.
Храни – ще се нуждаят предимно от пшеница, грах, боб, сини сливи, смокини, ябълки, череши.
Билките, които ще им помагат, са риган, бъз, равнец, еньовче, здравец, иглика, репей, маточина.

Кон
Болести - проблеми с гърдите и с храносмилателните органи, хранопровода, стомаха, черния дроб, жлъчка, панкреас, както и с пикочния мехур, вътрешните полови органи, гърдите при жените, гръдния кош, хронични заболявания на бъбреците, ревматизъм, слабо зрение.
Храните – тези, към които предимно трябва да се ориентирате, са динята, зелето, краставиците, гъбите и всички зелени листни зеленчуци и салати, пъпешите, крушите, морковите, лимоните и царевицата.
Растенията, които ще ви помагат през годината, са водната роза, кадънката, зеленика, бял мак, цикория, метличина, върба, перуника, очанка, папрат.
Билките, които ще ви лекуват успешно, ще са бял оман, див пелин, валериана, градинска чубрица, копър, лавандула, ким, леска, маточина, мъжка папрат, целина и магданоз.
Поведение - да се пазите от фалити и банкрути от различен характер, от спорове и кражби, от неблагоприятни пътувания, от проява на непочтеност, безпокойство и измама, от хора без цел в живота.

Коза
Болести – свързани с пикочния мехур, с панкреаса, жлъчката и кожата, зъбите и костите, аномалии в хипофизата, болки в мускулите, настинки, колити, парализа.
Храни – благоприятни са всички черупчести плодове, кестените, зрелият боб, кафето, кокосовите орехи, репите.
Растения и билки, които ще ви помогнат, са бръшлян, зеленика, коноп, лудо биле, овчарска торбичка, черна метличина.

Маймуна
Болести – плеврит, конвулсии, схващания, възпаления на клетките, болести на кръвта, подагра, разширени вени, апоплексия, парализа.
Храни – картофи, фъстъци, тиква, мляко, растителни и животински масла.
Растения и билки – анасон, глухарче, жълта комунига, захарна тръстика, евкалипт, карамфил, роза, медуница, черна боровинка.

Петел
Болести – чернодробни заболявания, на опорно-двигателния апарат, кожни болести, хронична преумора, повишени нива на захарта.
Храни – да се ограничи в консумацията на сладкиши и калорични храни, опасност от натрупване на излишни килограми, диабет.
Растения и билки - клонка имел, босилек, чубрица.

Куче
Болести – да внимават при боравене с остри инструменти, отровни и летливи вещества.
Храни – хайвер, маслини и сирена, салати от екзотични зеленчуци, мерлуза, плодова салата със сметана.
Растения и билки - момина сълза, лавандула, мента, мускат.

Глиган
Болести – стомашни проблеми – гастрит, проблеми с щитовидната жлеза и обмяната на веществата, неврогенни оплаквания.
Храни – месо на скара, печено пиле, картофи и други кореноплодни
Растения и билки – маточина, мента, лайка, салвия, глог.

Плъх: Болести – хипертония, диабет, наднормено тегло, хронични стомашни проблеми и на половите органи.
Храни – ориз, царевица, картофи, месни изделия, аспержи, броколи, артишок, цветно зеле.
Растения и билки - лайка, сладък корен, мечо грозде, бергамон, лимон, канела.

Вол
Болести – нервност, храносмилателни проблеми, нарушени функции на черния дроб, травми на крайниците.
Храни – екзотични храни от индийска, гръцка, китайска, и други кухни.
Растения и билки - босилек, бамбук, лайка, глог, чаено и розово дърво, мащерка.

Тигър
Болести – храносмилателни проблеми вследствие на приети храни със съмнителен произход или трайност – яйца, месни продукти и други храни , болки в гърлото.
Храни – ориз, лук, морски дарове, люти чушки.
Растения и билки – хвойна, мъжки папрат (корен), горчив портокал, роза и карамфил.

Заек
Болести – безсъние, проблеми на кръвообращението, крайниците, периферна нервна система, хормонален баланс.
Храни – месни филета, кавърма, колбаси, обилно полети със сосове.
Растения и билки – мента, мечо грозде, босилек, глог, маточина и билков чай.