Гаргари за болни сливици

Последна промяна на 24 June 2018 в 23:20 1506 0

• Изстисква се сок от пресен корен на джинджифил, затопля се леко и с него се прави гаргара по 2-3 пъти дневно. Настинката спира, гласът се връща и сливиците минават.
Установено е, че ананасът премахва успешно настинките като изчиства възпаленото гърло от мъртвите ненужни тъкани. В джинджифиловата гаргара се слага студен ананасов сок. Приемането им и по отделно също е доста ефективно. В 1 ч. чаша преварена вода изсипете 1 ч. лъж. джинджифилов прах, изчакайте да стане леко топла и добавете ½ ч. лъж. мед и изцеден сок от ½ лимон. Направете гаргара и изплюйте. Редувайте гаргара със студен ананасов сок. Повтаряйте 3-4 пъти на ден.
• Солта е едно от най-древните лечебни средства. Този стар народен цяр е много ефикасен при възпалени сливици. В 1 чаша с вода сипете 1 ч. лъж. сол и правете гаргара. Гърлото се почиства от слуз, като се прави гаргара с щипка сол и щипка куркума в чаша топла вода.
• Може да използвате червен лют пипер, прибавен в чаша вода, и да се прави гаргара. След няколко минути възпаленото гърло изтръпва от парливия пипер и следва подобрение на гърлото и сливиците.