Начален стадий на аденом на простатата


Болест : аденом на простатата

Последна промяна на 18 December 2018 в 22:08 1097 0

• Смесват се по 30 г полски хвощ, листа бяла бреза, стръкове и корени глухарче, бобови шушулки, стръкове коприва. В 1 ч. чаша вода се вари 1 ч. лъж. смес 10 минути. След прецеждане отварата се пие топла 5 пъти дневно, като всеки път се приготвя нова доза.
• Едновременно сутрин и вечер се изяжда по 1 голяма колкото ябълка черна ряпа, настъргана и подправена на вкус с ябълков оцет и зехтин.
• Всеки час се изяждат по 10 тиквени семки сдъвкани на каша.
• Всяка сутрин 30 минути преди закуска се изпива 1 суп. лъж. сок от тиква, който се приготвя по следния начин: отрязва се капак, изстъргват се семките, вътрешността се напълва със захар, поставя се отново отрязаният капак и тиквата престоява 2 денонощия. Полученият сок се отцежда, прибира се в шишета и се съхранява в хладилник. Тиквата се сварява и изяжда. След 10 минути от приемането на тиквения сок се пие 80 мл отвара от 3 суп. лъж. ечемик.
По време на лечението се консумират плодове, зеленчуци, магданоз. Не се пие алкохол и не се пушат цигари.
Много полезен е сокът от магданоз. Приготвя се, като се смила с машинка за месо, изстисква се сокът и се пие по 30 мл всеки час.
След 20 дни при стриктно провеждане на лечението се чувства подобрение, но това продължава 7 месеца.
Тази рецепта е противопоказна при гастрит, язва и болни бъбреци.

Трудно уриниране при аденом на простатата
• Счукват се по 1 суп. лъж. корени от глог и сладник и се варят 10 минути в 500 мл вода. След охлаждане се прецежда и пие по 100 мл преди ядене.