Етерични масла в борба срещу килограмите

Последна промяна на 29 декември 2017 в 08:44 767 0

Включете етерични масла в борбата срещу килограмите

Етеричните масла отпускат, стимулират храносмилането, изгарят мазнини и прочистват тялото от отровите.

Ванилията утолява глада ни за сладко
Обичате ли да си похапвате сладки неща? Нищо чудно, че учените от Института по технология на храненето в Масачузет, САЩ, откриха, че сладките продукти увеличават съдържанието на серотонин в мозъка. Това вещество ни прави щастливи, уравновесени и отпуснати. Съдържащото мазнини какао в шоколада се грижи в мозъка ни да има достатъчно от хормона на щастието ендорфин. Ендорфинът ни освобождава от ненужната енергия и ни помага срещу лошото и потиснато настроение. Това двойно действие е причината понякога тялото да е толкова ненаситно за комбинацията мазнини и захар. Вие можете да промените това с етеричните масла:
- Ваниловото масло се грижи хормонът на щастието серотонин да бъде произвеждан в достатъчно количество и да укрепне нервите.
- Какаовото масло стимулира продукцията на серотонин и ендорфин.
- Портокаловото масло стимулира продукцията на ендорфин.
- Ментовото масло помага срещу глад.

Глад, причинен от хормони
Смесете 50 г мед с една капка ментово масло, 5 капки какаово масло, 3 капки портокалово масло, 5 капки ванилово масло. Когато силно ви се преяде сладко, сипвайте една чаена лъжичка от тази смес в киселото мляко или в чая си. През устната кухина ароматът достига до носната и от там в лигавицата на носа се възприема от рецепторите. А от там пренасят импулса към хормоналната система на организма.
Допълнителен съвет: Когато много огладнеете капнете няколко капки ментово масло на кърпичката си и помиришете. Ментата стимулира обработката на мазнини
Маслото от мента може не само да подтисне глада ви, но дори да промени трайно навиците ви на хранене. Всеки ден по 4 пъти помирисвайте шишенце с ментово масло и ще видите как автоматично ще започнете да се храните с по-малко нездравословни продукти, като сладки неща и пържени картофки.
Ментовото масло се грижи вие да имате повече апетит към здравословни храни. Освен това то стимулира обработката на мазнините и увеличава производството на жлъчни сокове.
За начало на диета се препоръчват сминд и кипарис
Започването на диета е най-трудно. Гладът и постоянното лишение от вкусна храна измъчват повечето хора, които се подлагат на диети. Тялото привиква сравнително бързо към състояние на въздържание и диета, ако сте успели да отслабнете. На помощ идва ароматизираща лампа с масла от кипарис и сминд (растението е познато още като резене, морач, див копър, фенел, фенхел, аптекарски копър). Тази комбинация ще убие апетита ви.
Ето как се прави: Първо сипете вода в купата на лампата и след това капнете в нея 3 капки масло от кипарис, 3 капки масло от сминд и 3 капки масло на мирта или 3 капки масло от лимон или мирта. Цитрусовите масла, например от мирта, освен това освежават.
Ароматизираща лампа срещу трудности при издържане на диета
Мислите, че няма да достигнете никога целта на диетата си? Страдате от това, че не можете да отслабнете? Душевно успокоение ще ви донесе ароматизиращата лампа в хола и отпускането ви на дивана. Срещу трудности по време на диетата помага една комбинация от палмово и розово масло. Най-добре е да сипете в лампата няколко капки портокалово масло, което действа антидепресиращо. Ето как се прави: първо сипете вода в ароматизиращата лампа. Капнете в нея 2 капки масло от розово дърво, 1 капка розово масло, 3 капки палмово масло.

Ободряваща вана за изгаряне на мазнините
Пригответе си смес от 2 супени лъжици сметана, 2 супени лъжици мед, 1 капка розово масло, 3 капки розово масло. Сипете тази смес в гореща вода 38 градуса и се потопете за 15 минути в нея. Лимонът ще ободри духа ви, а розовото масло ще ви направи щастливи. Освен това тази вана ще стопи доста от подкожните мазнини.

Лавандулата като първа помощ при тревоги
Лавандулата има уравновесяваща сила, отпуска при стрес и освежава при натоварване. Така лавандулата е оптималното средство за първа помощ. Помиришете шишенце лавандулово масло или смесете 50 мл масло от жожоба с 10 капки лавандулово масло и 3 капки масло от лайка (успокоява допълнително). Масажирайте с няколко капки от тази смес слепоочията си.

Как действат етеричните масла
В шишенцата се съдържат духът и жизнената енергия на растението. От една страна те действат през кожата (нанесени външно), през лигавицата на устата, когато се приемат вътрешно, или през лигавицата на носа, ако се вдишват. Например чрез ароматизираща лампа. И така помагат на цялото тяло.