Ако не си харесвате луничките

Последна промяна на 15 November 2017 в 22:29 737 0

● Смесват се смачкани листа от магданоз с кисело мляко. Налага се като лапа за 1 час, след което се измива с хладка вода. Избелва и луничките, и кожата.
● Приготвя се маска от нахутено брашно с малко вода. Нанася се на лицето за 20 минути, след което се измива с хладка вода. Премахва луничките, а кожата става блестяща.
● На водна баня се разтопяват 50 г восък и 70 г мед, след което се добавя 20 г бадемово масло. Получената смес се намазва на тънък слой върху местата с лунички и след 30 минути се измива с хладка вода
● Смесват се 1 ч. лъж. вода, 1 ч. лъж. лимонов сок и 1 ч. лъж. оцет. Местата с лунички се обтриват сутрин и вечер и след 10 минути се измиват с хладка вода.
● Местата с лунички се почистват със спирт, след което върху тях се поставя лист кисело зеле. Държи се 20 минути и се измива с топла вода.
● Загряват се до кипване ½ ч. чаша прясно мляко, 1 суп. лъж. водка и сок от ½ лимон. След завиране се обира пяната и се прибавя 1 суп. лъж. захар. Лицето се обтрива с тампон сутрин и вечер преди измиване.
● В кафена чашка се слагат 2 седефени копчета и се заливат с прясно изцеден лимонов сок. Течността става като мляко и тогава се мажат луничките до изчезването им.
● Луничките се мажат със смес от 1 жълтък, смесен с 1 суп. лъж. мед.
● Приготвя се запарка от 1 суп. лъж. магданоз в 1 ч. чаша вряла вода. Кисне до изстиване и луничките се обтриват 5 пъти дневно.
● Настъргват се 100 г корени хрян и се заливат с 50 мл оцет. Престоява 15 дни в тъмно шише, обвито с хартия. При обтриване 1 суп. лъж. от сместа се смесва с 500 мл вода и се обтрива 7 пъти дневно.
● Вечер местата се изчистват с памук, потопен в хладка вода. Подсушават се и се намазват със смлян кромид лук. Държи се 20 минути и се измива. Прави се всяка вечер до избледняване на луничките.
● Местата с лунички се налагат с месестата част от пъпеш. Изчезват след 30-дневно лечение по този начин.
● Счукват се свежи цветове от стръкове глухарче, изцежда се сокът, с който се мажат луничките.
● В 300 мл вода 15 минути врат 2 суп. лъж. листа глухарче. С отварата се намазват луничките.
● Луничките се трият всяка вечер с разрязана глава кромид лук, като се повтаря до изчезването им. Премахва и петната след бременност.
● При много тъмни лунички се препоръчва всеки ден да се пие по 1 ч. чаша сок от моркови, като с морковения сок се обтриват и луничките. Това се прави само през есента и зимата до избелване на луничките.

Виж още за: