Бенки


Болест : бенки

Последна промяна на 18 March 2018 в 23:18 1282 0

• Бенките по лицето и други места по тялото се премахват, като се размекнат 50 г восък и 30 г прополис. След като се разтопят към тях се прибавя сок от 1 лимон. Потапя се парче памучен плат и леко охладено се поставя на бенката. След 4 дни мястото на бенката се измива с топла вода. Ако все още не е изчезнала се повтаря още няколко пъти.

• Лечението става и с дръжки от глухарче, когато цъфти и пуска мляко. Събират се няколко стръка, пресоват се и с изцедения сок се мажат бенките. След 20-25 дни третиране по този начин изчезват.

Предлагам една странна, но според много ползвали я хора успешна рецепта. Взема се слюнка от коне ( когато конете пият вода и щом вдигнат глава и започнат да дъвчат от устата им потича слюнка) и с нея, с тампонче се мажат бенките , без да се мият до вечерта. Бенките започват да сърбят, но не трябва да се чешат. До вечерта започват да падат като малки люспи и на другия ден са изчезнали. В редки случаи се налага повторно мазане. Прилага се, когато бенките са колкото лещено зърно.