Добрите приятели на косата

Последна промяна на 24 January 2018 в 17:02 762 0

Каквато и да е косата ви, за да има красота и здраве, са й необходими правилни грижи, сполучливо подбрани продукти, богати на витамини, минерали и аминокиселини, и виртуозен фризьор, който да ви направи наистина неотразими. В стремежа да изглеждате перфектно, ви е омръзнало да изпробвате нови козметични продукти, шампоани, маски, балсами. И съвсем забравяте, че понякога най-сполучливите средства са пред очите ви всеки ден във вашата кухня.
Черен чай. Използвате ли го понякога, той ще придаде повече обем на косата ви. Но ще трябва да е много силен и да се втрива в корените на измитата и подсушена коса, за да се получи желаният ефект. И, внимание! Да не се използва от блондинки!
Яйчни жълтъци. Имат подхранващи и регенериращи свойства. Разбийте два жълтъка в чаша топла вода и измийте косата си с тях. После я изплакнете под душа.
Желатин. Косата ви ще изглежда доста по-гъста и по-плътна, ако разбъркате супена лъжица желатин в шампоана си.
Мед. Добавен го към шампоана в съотношение 2:1. Медът предотвратява дехидратирането и омекотява косъма.
Лимонов сок. Изсветлява косата на блондинките, особено, ако я навлажнят с прясно изцеден сок и постоят половин час на слънце.
Червено вино. Премахва зеленикавия оттенък, който добива светлата коса след плуване в басейн, например. След това обливайте косата със силно хлорирана вода. Виното се нанася преди измиване, след това се прибягва до традиционната комбинация от шампоан и балсам.
Кисело мляко. Намажете го като маска върху току-що измитата коса. Дръжте 20 минути и отмийте с много вода.
Кафе. Ако силно кафе се нанесе за половин час върху суха черна или тъмнокестенява коса, тя ще добие невероятен блясък и мекота, след като се измиете под душа.

Виж още за: