Френска програма за очите

Последна промяна на 10 January 2024 в 22:53 119 0

Отпускащи компреси
Нищо не може да се сравни с компресите със студена вода, които помагат да се отстрани приливът на кръв от подутите клепачи. За да получите по-голям ефект, можете да приготвите отвара от синчец или силен чай.

Запарете пакетче чай в 200 мл вода. Като поизстине течността, накиснете в нея тампоните, леко ги изстискайте, преди да поставите компресите върху затворените си очи. Останете с тях, докато изстинат, после поставете парченце лед върху очите. Смяната на топло и студено раздвижва мускулите и води до намаляване на торбичките под очите.

Ако разполагате с малко време, запарете вечер и поставете в хладилника да престоят цялата нощ, преди да ги поставите за няколко минути на очите си сутринта при събуждане.

Лек масаж с върха на пръстите
За да изтриете бръчките и другите следи от времето, стиснете кожата между палеца и показалеца, като започнете от вътрешния край на веждите и стигнете до края им. Спуснете се бавно до външния край на очите, после завършете в областта на слепоочията.

Погладете клепачите с палеца и показалеца, за да стимулирате микрокръвообращението. Започвайте винаги от вътрешния ъгъл по посока към края на веждите и не се връщайте в обратна посока. Повторете това движение 5 пъти, без да натискате.

За да облекчите кръвообращението и да успокоите очите, погладете горния клепач със страничната част на палеца, без да натискате. Повторете 5 пъти последователно, винаги в една посока – започнете от носа и движете към края на веждите.

Виж още за: