Грижи за устните

Последна промяна на 07 February 2018 в 23:45 738 0

Устните се нуждаят от грижи, за които са достатъчни само няколко минути на ден. Всяка вечер трябва да се почистват добре с тоалетно мляко, а сутрин преди нанасянето на червилото да се намазват с хидратантен крем.
За да бъдат меки и нежни, трябва да се мажат с вазелин и с безцветно червило.
Ако са напукани, трябва да се масажират с какъвто и да е подхранващ крем с кръгови движения от средата към ъгълчетата. Масажът се прави със средните пръсти на двете ръце. След завършване на масажа направете леки потупвания по устата. Такъв масаж е задължителен за жени, които не употребяват червило.
Най-често се напуква долната устна. Причина за това е недостигът на витамини в храната, а също и вредният навик да се ближат постоянно устните.
Напукванията в ъгълчетата на устата са инфекциозно заболяване и трябва да се лекува.


Вие сами в домашни условия можете да приготвите няколко полезни и икономични в същото време подхранващи
МАСКИ ЗА НАПУКАНИТЕ ВИ УСТНИ:

• Смесвате 3 ч. лъж. мед и 6 капки отвара от лавандула. След като разбъркате добре сместа, съхранявайте я в стъклено бурканче. Най-добре е да намазвате устните си с нея вечерно време.
• Смесете 25 г бял восък със 75 г течен парафин. Затоплете тази смес на водна баня, като разбърквате непрекъснато. След като изстине, можете да намазвате устните, колкото смятате за необходимо.

ОБРИВИТЕ ПО УСТНИТЕ
Много често се дължат на лошо храносмилане, инфекция, висока температура или други неразположения. Няколко пъти на ден намазвайте устните с памуче, напоено с кислородна вода. Много добри резултати дава и сода бикарбонат. Разтворете малко от нея във вода и с напоено памуче намажете устните.

БРЪЧКИТЕ ОКОЛО УСТНИТЕ
Трябва да се избягват. Зоната около устните и самите устни се нуждаят от постоянно подхранване, за да бъдат в добро състояние. Вечерно време с леки масажни кръгови движения поставяйте подхранващ крем около тях.