Изгоряла от боя коса

Последна промяна на 25 January 2018 в 08:38 1604 0

Повечето дами, по обясними финансови причини, се боядисват у дома сами или с малко външна помощ. По същата логика те не купуват скъпи маркови бои, които се предлагат на нашия пазар в аптеките и дрогериите. Купуват от по-ниската ценова категория и понякога я разделят на две (втората част се държи задължително в хладилник). Специалистите и фризьорите съветват, че боята за коса на цена до 5.00 лв. не е полезна както за кожата на главата, така и за самата коса. А такива има много наши и чужди марки.
Ако все пак не може да се отървете от този навик, за да не изгаря косата има две техники за предварително разреждане на боята:
Към добре разбърканата боя добавете 2 чаени лъжички балсам от макадамия, бадем, кокос или чист зехтин.
За същия случай е достатъчна и само 1 чаена лъжичка чешмяна вода.
Ако косата вече е увредена, изгоряла по краищата и седи като шапка, трябва ви маска с тривитаминол от ветеринарните аптеки. Той съдържа витамини А, Д3 и Е, които подхранват и засилват растежа.

Например доказано ефикасна маска е тази в добавка с един жълтък, кисело мляко, зехтин. По принцип маската се прави веднъж седмично в продължение на две или три седмици. Стои 1 час, после се отмива обилно с хладка вода и шампоан.
Ако искате да спасите косата си, тогава може да й направите компрес по класическата технология от затоплено масло по избор - бадемово, зехтин, кокосово, макадамия.