Косопадът безпокои особено жените

Последна промяна на 16 November 2018 в 09:04 865 0

Дори и най-хубавата кожа не доставя удоволствие, ако човек страда от проблеми с косата. При първите признаци на косопад в голяма паника изпадат особено жените.
Може сами да изпълните следните рецепти за укрепване на косата:

• По 1 ч. лъж. лайка и невен, 2-3 стръка коприва, 1 суп. лъж. зехтин се варят в 1 литър вода 10 минути. Отварата се втрива в корените на косата, престоява 20-30 минути, полива се с останалата отвара. Накрая се измива с бебешки шампоан.

• Яйчен жълтък се смесва с 50 г зехтин и се втрива енергично в корените на косата. Покрива се с найлон, завива се с хавлиена кърпа и се оставя да престои 30 минути. Измива се с топла вода и мек сапун.

• 2-3 капки масло от камелия се капват в 1 литър топла вода. Бърка се, докато маслото се разтвори. Подходящо е за всякакъв вид коса. Втрива се след измиване. Служи за подхранване, прави косата гъвкава и нежна, придава влага и помага срещу сплъстяване.

• Навлажнената коса се намазва обилно със сусамово масло преди измиване, като се масажират енергично корените. Главата се увива с хавлиена кърпа и така се стои най-малко 30 минути до 3 часа. Косата се изплаква с топла вода и се измива с шампоан. Прави се 1 път седмично. Предотвратява косопада, подхранва косата и корените й, лекува и доставя влага. Препоръчва се за сухи, изтощени, обезцветени и отънели коси.