Маски за уморена кожа на лицето

Последна промяна на 06 юли 2020 в 07:22 840 0

Универсална маска
Нужен е ½ банан, който предварително намачквате с 1 ч. лъж. мляко. Маската престоява поне 20 минути. Отмива се с топла вода.

Маска с овесени трици за чувствителна кожа
Смесете 1 суп. лъж. овесени трици с 3 суп. лъж. топло мляко или сметана. Изчакайте, докато триците набъбнат, след което нанесете върху лицето и шията. Сместа престоява върху кожата поне 20 минути. Измива се.

Почистваща маска с глина
3 суп. лъж. медицинска глина (козметична) се залива с минерална вода, докато се получи консистенция на сметана. Добавят се 1 жълтък, няколко капки зехтин и няколко капки лимонов сок. С памучен тампон маската се нанася на лицето и шията и се изчаква пълното й изстиване. Тази маска почиства и тонизира идеално. Прави се 2 пъти седмично.

Избелваща маска
3 суп. лъж. кисело мляко се объркват с 1 суп. лъж. сода бикарбонат. Нанася се на чисто лице с тампон 1-2 пъти. Държи се до изсъхване. Измива се с хладка вода и се нанася хидратиращ крем.

Стягаща маска
1 жълтък се смесва с 1-2 суп. лъж. зехтин (може и олио). Нанася се плътно. Държи се, докато изсъхне и стегне. Измива се с топла вода.

Всекидневна маска
Разбива се 1 белтък на пяна. Смесва се със сока на ½ лимон. Разбива се. Нанася се 2-3 пъти след изсъхване и стягане. Измива се с хладка вода след 20 минути.

Виж още за: