Разширени пори

Последна промяна на 01 October 2020 в 23:25 818 0

Разширените пори са недостатък, който не може да се премахне изцяло, но при редовни грижи те могат да станат значително по-малки.

* Препоръчва се да се правят всяка вечер компреси на лицето с гореща отвара от дъбови кори. Отварата се приготвя по следния начин: 2 чаени лъж. изсушени дъбови кори се заливат с 500 мл вряща вода. Сместа се вари 10 минути, отнема се от огъня, оставя се да престои 20 минути, след което се прецежда. Малка хавлиена кърпа се напоява с течността, изстисква се добре и се поставя върху лицето. Оставя се да действа 10-15 минути. След това лицето се измива обилно със студена вода. Поставя се маска от 1 разбит на сняг белтък, смесен с 3-4 капки лимонов сок. Маската се оставя да действа 10-15 минути, след което лицето се измива с хладка вода и накрая се наплисква със студена вода.

* Особено добре свива порите следната маска: малко сок от червено френско грозде се смесва с нишесте, колкото да се получи консистенция на кашичка, която се нанася върху лицето и се оставя да действа 10 минути. Маската се отмива с хладка вода.

* Добро действие има и маската, получена от разбит на сняг белтък, смесен с 1 суп. лъж. бяло брашно. Получената кашичка се нанася върху лицето и се оставя да действа 10-15 минути. Отмива се с хладка вода.

* Могат да се използват маски от кори на краставица или парчета от домат, които се налагат направо върху кожата и се оставя да действат 15-20 минути.

* Изпитано средство е и натриването на лицето с парчета лимон в продължение на 3-5 минути. Сокът се оставя да действа 10-15 минути, след което лицето се измива със студена вода.