Грейпфрутът подсилва действието на някои лекарства

Един грейпфрут на закуска ще ви ободри и укрепи

Последна промяна на 07 февруари 2018 в 23:36 606 0

През зимата ви съветваме на закуска да си обелите или изцедите сок от един грейпфрут. Това ще ви се отрази чудесно. Тези плодове са истински извор на витамини и здраве. Витамините А, В и С дават тонус и хубава, гладка и еластична кожа. Минералните соли в тях осигуряват добро храносмилане. Не се безпокойте за вашата линия, тъй като грейпфрутите са нискокалорични. В сока на един плод се съдържат само 30 калории.
Грейпфрутът е идеално предястие. Чаша сок ще премахне токсините от вашия организъм, ще стимулира бъбреците, жлъчката и черния дроб. Този цитрус укрепва стените на кръвоносните съдове, защитава организма от различни инфекциозни заболявания, лекува сърдечносъдовата система, високото кръвно налягане, стимулира мозъчните функции и дейността на нервните клетки.
ВНИМАНИЕ: Не пийте лекарствата си едновременно с консумацията на грейпфрут, защото изследвания показват, че съдържащи се вещества в грейпфрута увеличават рязко нивата на лекарствените вещества в кръвта и може да се получи предозиране и токсичен ефект. Това важи за лекарствата за сърце, високо кръвно, висок холестерол, противосъсирващи препарати, както и за нервни и психични заболявания. Нека има няколко часа разлика в приема на медикаменти и хапването на плода.