Гроздолечение

Последна промяна на 20 декември 2017 в 23:37 613 0

Лечението с грозде е познато още от древността. Гроздето действа пикочогенно, очиства, алкализира и минерализира организма. То участва в градивните процеси и възстановява загубените вещества. Изключително подходящо е при разни форми на туберкулоза, очни и ушни болести, заболявания на далака и черния дроб, невротично сърцебиене, невралгия, възпаление на венците, скорбут, нарушена обмяна на веществата. Лекува още запека и неговите последици, стомашно-чревни заболявания, хемороиди. Гроздето има много добро въздействие при подагра, пясък в жлъчния мехур, мигрена и артритни заболявания.
Препоръчва се гроздовият сок да се пие по половин литър три пъти дневно: сутрин, обед и вечер. Пресният гроздов сок съдържа много минерални вещества, фосфати, захар и малко количество белтъчини. В него има витамин С и витамини от групата В. Ако не ви се цеди сок, хапвайте по 1,5 килограма грозде на ден, като лечението продължи от 2 до 3 месеца.
Трябва да се има предвид, че по време на гроздолечението е наложително да се избягват храни като зеле, месо, салами, яйца, сирене и бира.
Гроздолечението е противопоказно за диабетици.