Ябълков оцет


Болест : язва, колит, бъбреци, артрит

Последна промяна на 13 June 2021 в 12:10 741 0

Натуралният ябълков оцет е сред съвършените хранителни природни продукти и е много близък по химичен състав до стомашния сок. Съдържа много ценни витамини и минерали. Подпомага храносмилането и общия метаболизъм на организма. Има свойството да убива вредните бактерии, намиращи се в храносмилателния тракт. Това се дължи на съдържащите се в него калий и оцетна киселина. Още от времето на Хипократ се знае, че здравата хранителна система е едно от най-важните условия за добро здраве.

Истинският натурален, непастьоризиран ябълковият оцет не съдържа аромати и химикали за избистряне, затова е мътен на вид, често с малки парченца. Потъмняването и появата на утайка са естествен процес, затова е нужно да се разклаща преди употреба. Съхранява се при температура 4-8 градуса С. Трайността му е 6 месеца.

За съжаление много хора претоварват стомаха и червата си вследствие на преяждане, особено вечер, или с неподходяща храна. В такива случаи затруднената перисталтика води до отлагане по стените на червата на вредни отпадъчни продукти и до процеси на загниване. При интензивно натрупване на гнилостни бактерии и отделяне на вредни вещества в червата възниква чревна автоинтоксикация, водеща до постепенно самоотравяне на организма, при което кръвта разнася отровните вещества до всички органи и системи. Ако това състояние продължава по-дълго, общото самочувствие се влошава, а защитните сили на организма намаляват. Това е причина за развитието на много болести. И тъкмо тук на помощ идва ябълковият оцет, като средство за предотвратяване на гнилостните процеси в червата. Чистият ябълков оцет пречиства кръвоносната система от токсини.

Образуването на отровни вещества в червата се предотвратява, ако до 3 пъти на гладно се изпиват по 1-2 супени лъжици ябълков оцет в чаша топла вода. Тази комбинация може да се съчетава и с всякакви пчелни продукти. Това е начинът на прием и при изброените симптоми високо кръвно налягане, висок холестерол, слуз в кръвоносните съдове, артрит, лош метаболизъм, ниско и високо тегло, аритмия, камъни в жлъчката и бъбреците, запек, анемия, кожни проблеми, гъбични инфекции и други.


Стомашни проблеми, язва, колит
Започва се с малка доза, половин чаена лъжичка, като постепенно се увеличава и се наблюдава да не предизвика дразнение. Приет през устата, оцетът подкиселява леко слюнката и подпомага ензимите, които разграждат храната. Оцетът може също да подпомогне смилането на варивата, като намали образуването на газове и подувания в храносмилателната система. Ако при варенето на боб например се прибави малко оцет, бобът ще омекне и ще стане по-лесно смилаем.

Камъни в бъбреците
Бъбреците играят ролята на филтър, който пречиства кръвта от отпадъчни продукти, като ги изхвърля чрез урината. Бъбреците страдат от различни нарушения, като едно от най-разпространените са камъните в тях. Практиката показва, че повечето камъни в бъбреците могат да се разтворят от ябълковия оцет, който успешно се бори с пикочната киселина. Вземете 1 супена лъжица ябълков оцет, смесете я с чаша вода и пийте преди всяко хранене. Тази смес омекотява и разтваря камъните. Важно е също да се консумират цвекло, магданоз, целина, краставици, моркови и зелен лук, които помагат за прочистването на организма.

За здрави тъкани
Калият в живия ябълков оцет е голямо пречистващо средство на артериите. Той забавя процесите на втвърдяване и запушване, които причиняват смъртоносна вреда на цялата сърдечносъдова система. Повечето хора, страдащи от сенилност, са със запушване на артериална система. Калият е толкова важен за меките тъкани на тялото, колкото е калцият за твърдите. Калият попада в запушените, втвърдени артерии и изчиства отлаганията и нечистотиите, точно както оцетната вода отстранява мръсотията от прозорците например. Когато артериите са силно запушени от холестерола и от токсични вещества, човек не може да мисли ясно. Натуралният ябълков оцет съдържа чудодейния калий. Основната функция на калия е да поддържа тъканите здрави, меки и гъвкави и да предотвратява сърдечните пристъпи и инсулти. Препоръчва се да се пие всеки ден по 1 чаша вода с 1 супена лъжица натурален ябълков оцет.

Артрит
Твърди, подобни на камък отлагания се натрупват, уголемяват и осакатяват ставите. В резултат на това се появява осакатяващият и болезнен артрит и други ставните проблеми. Изчистете тези твърди натрупвания с помощта на всекидневно приемане на напитката с ябълков оцет. Сутрин след ставане от сън, един час преди обяд и вечер пийте от чудесния коктейл с ябълков оцет. За целта се смесват 200 мл вода, за предпочитане преварена или изворна, с 1-2 чаени лъжички ябълков оцет и суров мед. Диабетиците да не използват мед. Добавяйте ябълков оцет към салатите и задушените зеленолистни зеленчуци. Не пропускайте да изцеждате по 2 екологични ябълки на ден, за по-добър резултат.

Нормализиране на кръвното
Натуралните хранителни киселини в ябълковия оцет, сервирани заедно с животински протеини, са предназначени да намаляват сгъстяването на кръвта, предизвикано от тежко смилаемите протеини. Кръвта трябва да е рядка, за да може свободно да циркулира в тялото. Когато се сгъсти, това натоварва сърцето, кръвното налягане се повишава и се появяват множество други здравословни проблеми. Помнете, че кръвта трябва да циркулира нормално по цялото тяло през артериите, кръвоносните съдове и микроскопичните капиляри. Невъзможно е да се движи свободно през тези подобни на косъм тръбички, когато е сгъстена от твърде много тежки протеинови храни, като мазнини, втвърдени масла и т.н.

Гъбички между пръстите на краката
Правят се бани на краката с разтвор от вода и оцет в съотношение едно към едно. Краката трябва да се накисват в продължение на 30 минути сутрин, обед и вечер.

Билков оцет
В еднолитров буркан се слагат една трета чаша счукан пресен сладък босилек, естрагон, копър, риган или всякакви други пресни подправки по желание, комбинирани или поединично. Ако използвате сушени билки, слагате 1 до 2 чаени лъжички от тях. Напълнете догоре с натурален ябълков оцет и съхранявайте на топло за 2 седмици. После прецедете. Дръжте на хладно.
За здравето на цялото семейство е добре да се използва салатена заливка с оцет и малко мед.


В северняшка носия Васил Цанов е зад сергията си, отрупана с ябълков и винен оцет на фермерския пазар в сряда при земеделското министерство в София. До него е най-големият му син, 19-годишният Даниел, който помага активно в семейната ферма.

Нашето село Опънец е по поречието на Вит и е сякаш като опънато по реката, затова се нарича така – обяснава Васил. - Районът е много плодороден. Навремето е бил много богат на зелеленчукови и плодови насаждения, на животни. Сега обаче е различно. Младите напускат селото, производството на плодове и зеленчуци намаля доста, арендатори изкупуват земята. Но ние със съпругата ми с тримата ни синове си живеем на село, обработваме около 22 дка ябълки и около 35 дка лозе. Селото ни е на 3 км от Плевен, децата пътуват там за училище. Синовете ми са Даниел, Йоан, най-малкият, Божидар, е на две годинки. Всички работятвъв фермата, всеки си има задача. Ние сме семейна ферма от 2006 г., регистрирани сме по Наредба 26 на МЗХГ за директна продажба.
С покупката Васил кани всеки клиент да си изтегли едно листче, на всяко от което е изписана сентеция от Библията.