Човешкият живот започва с експлозия от светлина

Последна промяна на 13 декември 2022 в 22:44 760 0

Д-р Емилия Караславова-Доброджалийскае завършила медицина през 1997 г. в Медицински Университет – Пловдив. Лекар е с две признати специалности и притежава следдипломна квалификация по медицинска статистика и биостатистика. Защитила е научна дисертация и е Доктор по медицина. Управител е на „Биомедицински анализи“ ЕООД, гр. Пловдив. Има електронна поща e_karaslavova@yahoo.com

- Д-р Караславова, започваме това интервю за вестник „Трета възраст“ с въпроса за началото и за края на човешкия живот…

- Чудесно начало, д-р Какарашев! Животът стартира, когато сперматозоидът и яйцеклетката се слеят в едно и се образува зигота. В този момент се генерира огромно количество биоелектричество, което се афишира с т. нар. „цинкова искра“. В момента на оплождането учените са успели да регистрират експлозия от светлина, в която участва калцият и най-вече цинкът, които получаваме основно от солта. Знаете, че земята е богата на калций, въобще на минерали, и може би сте чели Библията, където в Битие 3:19 пише: „С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет, понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш“. Живеем, колкото ни е писано, и идва моментът на смъртта. Тогава сърцето на човек спира да бие, като биоелектричеството изчезва от организма.
Лекарите се опитват да възстановят сърдечния ритъм чрез подаване на електричество посредством дефибрилатор, но не винаги постигат южелания ефект. Така животът ни започва с появата на биоелектричество и завършва с изчезването на същото това биоелектричество.

- Някои пациенти ходят на акупунктура. Защо понякога след убожданията с игли се явяват бели и червени ивици по кожата им?

- Според мен тогава се визуализира биоелектричеството и най-вероятно след убождането с игла видимо се маркират съответните меридиани, по които тече това биоелектричество. Феноменът е доказан научно и за него има множество публикации в най-авторитетното Южнокорейско списание за Източна медицина. За мен е удоволствие, гордост и чест да споделя, че през 2021 г. доц. д-р Николай Димитров, ръководител на катедра „Анатомия“ при Тракийски университет, има публикация в това престижно списание - статията е озаглавена „Visible Meridian Phenomena after Acupuncture: A Series of Case Reports“.

- Защо е важно да се борим с наднорменото тегло и как да отслабнем здравословно?

- Защото така се изхвърлят токсини и се премахват натрупаните механични препятствия във възлови места в организма ни – например около ставите на гръбначния стълб, раменния пояс и други, които са се образували при усвояването на биохимичната енергия (от храна, напитки, добавки) и по този начин се прочистват каналите и пътищата, по които протича биоелектричната енергия. При здравословно отслабване пълните хора, оплакващи се от липса на енергия, стават стройни и жизнени, бих казала, че те направо се подмладяват.
Виждали сте, че когато някое животно се разболее, то спира да яде и, вместо да умре от глад, то оздравява. В животните са заложени принципите на природното лечение. Всъщност, така животното прочиства каналите, по които тече биоелектричеството и жизнената му енергия се възстановява. Явлението се нарича автофагия и за откриването му японският учен Йошинори Осуми получава Нобелова награда за медицина през 2016 г. Обичайно терапевтичното гладуване има продължителност един-два дни.

- Споменахте за гладуването при животните. Съществуват твърдения, че когато те не приемат храна, разчитат повече на енергията от слънчевата светлина. Как усвояват биоелектричеството?

- Приемът на биоелектричество при човека става чрез меланина, докато при животните това може да стане само през козината им, която също има меланин.
Освен да приемат биоелектричество, животните могат и да го отдават – енергията в живота непрекъснато се движи и не се губи, а се трансформира. Примерно, ако нещо ви боли, котето ще легне точно на това място и чрез биоелектричеството ще ви помогне. Доказано е, че деца с аутизъм се подобряват, като общуват с животни, примерно като яздят коне. Трябва да знаете, че конят е силно и изключително динамично животно, което създава огромна биомеханична енергия при движението си. Биомеханичната енергия става биоелектрична енергия и се предава на ездача – така конят се явява мощен донор на биоелектричество.

- В бойните изкуства Тай Чи и Чи Гун понякога, без да има физическо докосване до противника, същият бива повален на земята. Как става това?

- Моето обяснение на този феномен е, че вероятно се касае за енергийно въздействие от разстояние и за насочване на мощен електро-магнитен импулс към противника. Знаем, че електричеството може да „прескача“ между обектите. Подобен феномен в природата се наблюдава и ако се опитате да докоснете с ръка електрическа змиорка – вие падате на земята, без да сте я уловили с ръка, тъй като тя създава силно електромагнитно поле, с което ви поразява моментално.

- Как можем да увеличим биоелектричеството в организма ни?

- На първо място, стойте повече на Слънце и на чист въздух. Важно е да се знае, че слънчевата енергия детоксикира организма и спомага за изхвърляне на остатъчните продукти, които са се генерирали при усвояване на храните, напитките, лекарствата. След излагане по-продължително време на Слънце или след почивка на море вие неусетно отслабвате и кожата ви се стяга. При жените понякога и целулитът намалява. За активно генериране на повече биоелектричество е нужно да се движите повече и да пиете много вода. Запомнете, че ускореното движение на водата в тялото ви води до механични процеси, които са последвани от генерирането на електрически импулси. Чрез преобразуването на механична в биоелектричната енергия при ходенето например се зарежда първа и втора чакра, която се насочва после в посока сърце и глава. Движението на кръвта и на електролитите също създава биоелектричество. Тренировките не трябва да са изтощителни - ходете с умерен темп поне 1 час на ден и извършвайте леки физически натоварвания.

- Когато човек се притесни за нещо, той започва да трепери и краката му омекват. На какво се дължи това?

- Случва се блокаж в точката Дзу Сан Ли, която се намира на подбедрицата, малко встрани, под коляното. Известна е като „Стомах 36“ и като точката на стоте болести. Третирането на тази точка с акупунктура или с акупресура премахва притеснението и тревожността. По същество, тази процедура възстановява нормалното движение на биоелектричество в организма и увеличава количеството му.

- Добре ли е през лятото да ходим на море?

- Да, разбира се, там се получава, ако мога да го нарека така – „биоелектрична бомба“. Солената вода в моретата и в океаните е почти идентична със състава на кръвната ни плазма и достатъчният престой в чиста морска вода ни позволява да попълним дефицита от електролити и минерали.

- Това означава ли, че трябва да предпочитаме морската сол пред Хималайската каменна сол?

- Категорично да! За готвене, за гаргара и за бани на краката ползвайте топла вода с добавени една-две супени лъжици едра морска сол, разтворени в нея. Ще ви издам една тънкост: за да е по-ефективно въздействието на солената вода е необходимо да я затоплите до около 40 градуса Целзий, а може и малко повече, според вашата индивидуална поносимост. Имайте предвид, че топлинната енергия увеличава механичната енергия на структурните елементи в тялото. Тази енергия се преобразува в биоелектричество и има добър терапевтичен ефект при редица заболявания и нарушения на организма.

- Кои хранителни добавки спомагат за увеличаване на биоелектричество ни?

- Това са добавките, които съдържат силиций, селен, цинк, витамин Д3, мед, ликопен, лутеин, витамин А, както и каротини, но не трябва да забравяме солта и естествените мазнини.

- А има ли неща, които ни карат рязко да губим биоелектричество?

- Да, и тук на първо място е отговорен силният или продължителен стрес. Затова гледайте да живеете колкото е възможно по-спокойно!
Избягвайте колкото можете консумирането на храни и напитки, съхранявани в пластмасови опаковки. В тези храни и напитки се съдържат микрочастици, които се отделят от пластмасата. Тези пластмасови микрочастици затрудняват протичането на биоелектричеството в организма ви.
Носенето на дрехи от синтетични материи също затруднява движението на биоелектричеството. Съветвам ви да носите дрехи от памук, вълна, лен, бамбук и от други естествени материи, които са свободни и не са впити в тялото ви. Графеновият оксид също възпрепятства биоелектричеството в организма ви.

- Препоръчително ли е да се разхождаме навън след буря или след дъжд?

- Да, препоръчвам го горещо, тъй като въздухът след гръмотевична буря е обогатен както с озон, така и с много природно електричество, което се предава лесно на тялото чрез повишената влажност на въздуха. Трябва да знаете, че озонът има много благотворно въздействие върху здравето ни. В природата (а ние сме част от нея) именно озонът изпълнява ролята на „чистач“.

- Понякога се възхищаваме на танцьори, облечени в народни носии. Според вас, златните пендари и медните токи, дали са само украшения?

- Не, не само. Медните токи на коланите, стоящи на кръста на жените, и златните пендари, висящи на шията, пред гърдите и по челата им увеличават биоелектричната енергия, която е изключително важна за продължаване на човешкия вид. Получената чрез тях биолектрична енергия спомага също и за нормалната работа на хипофизата, на епифизата, на тимуса и на половите органи. Златните пендари и медните токи на коланите върху тялото се движат интензивно по време на танца и в танцуващите се генерира мощно биоелектричество. Така се подобрява комплексно здравето, а и фертилността им. Ползотворният ефект в този случай се дължи на явлението биогалванизъм. Мъдростта на древните народи, доста преди учените да открият биогалванизма, е прозряла, че медните токи и златните пендари по някакъв начин зареждат телата с енергия. Освен това, тези наглед почти безполезни за нас атрибути даряват здраве и спомагат за лесното забременяване на жените, както и за успешното износване на бременността.