Десетте най-вредни храни

Последна промяна на 06 август 2020 в 09:36 638 0

Кренвирши

Най-вредната храна, която можем да си позволим, са кренвиршите.
Дори по-скъпите, претендиращи от реклами да са от месо, са всъщност от животински остатъци, мазнини, соя, сланина, нишесте, натриев глутамат. Това се отнася и за всички малотрайни колбаси. Примамливия цвят се дължи на боя... от криле на насекоми, варени в калцинирана сода или амоняк. Овкусителите и сгъстителите са другото име на бавната смърт. Кренвиршите са най-прекият път към рак на черния дроб и стомаха.

Безалкохолни газирани напитки

Увреждат вътрешните органи. Образуват мазнини, които стават обвивка от мастна тъкан около черния дроб, бъбреците, стомаха. Това води до диабет и сърдечносъдови заболявания, Алцхаймер, тежки травми в мозъка и нервната система. Американски учени доказаха и силно въздействие на газираните подсладени безалкохолни напитки върху стареенето.

Пастет

Каквото и да е написано на етикета, пастетът всъщност е продукт от остатъците в кланиците, сланина, кожи и дори кости. Всичко е оцветено и ароматизирано със сгъстители и консерванти. Пастетът води до хронични заболявания на пикочния мехур, отразява се зле на бъбреците.

Кетчуп

Много често вместо доматен пюре в него има заместители с опасни за здравето оцветители.

Солети

Опасни са с високото съдържание на сол. Водят до повишаване на кръвното налягане, остеопороза, болести на бъбреците и рак на стомаха.

Майонеза

Единствената естествена съставка в купешката майонеза е слънчогледовото олио. Консервантите и нишестето увреждат вътрешните органи.

Бързи закуски

Всичките хот-дог, кебапчета без месо са бомби със закъснител: токсини, холестерол, лоши въглехидрати.

Маргарин

Това е хидрогенерирано растително масло, оцветители и ароматизатори. Добавени са хидроксилни молекули да се превърне от течно в твърдо при температури до 42 градуса. Маслото полепва по вътрешността на стомаха и червата. Водородните молекули, които се отделят, са силно канцерогенни.

Чипс

Това е калорийна бомба, носи само вреда. Най-често резултатът е затлъстяване. Картофите са най-полезни задушени или печени.

Бяла захар

Най-прекият път към качване на килограми. Ако не можете без сладко, ползвайте мед.

Виж още за: