Фебит


Болест : Фебит

Последна промяна на 21 March 2024 в 11:34 44 0

Имам флебит, кожата ми нощем направо гори, изтръпват ми пръстите.
Читателка

При флебит нормално е изтръпване, парене, сърбеж на кожата. Сигурно кожата е мораво-синя и вероятно е отекла. Така се дразнят кожните рецептори, които изпращат импулси по двата клона на ишиадикус (седалищен нерв): малкопищялен или голямопищялен. Сигналите стигат до сетивния колектор в таламус оптикус и предизвикват постоянен сърбеж, усилващ се особено при нервна умора. След като нанесете мехлемите за флебит, които ви е дал хирургът, изчакайте да засъхне мехлемът и намажете върху него гел Фенистил върху цялата сърбяща кожа. Ако има варикозна язва, не мажете с Фенистил, да не я замърсите. Вземайте най-лекия невро-успокояващ препарат, таблетки мента-глог-валериана, 2 или 3 пъти на ден по 1 таблетка. Успех!

Има ново лекарство за разширени вени: Варкозан-гел, направен е от екстракт от конски кестен. Първо да намаже с този гел, да изчака да засъхне кожата и след това-да намаже с Фенистил.
Най-съвременният безкръвен метод за лечение на варици е този на Касуо Мияке от Сан Паоло -криолазерна криосклеротерапия( clacs) с тумесцентна наркоза (локална), при който няма рязане, няма кръв, няма спинална наркоза, която се практикува и в един венозен лазерен център у нас от д-р Ангел Радев.Виж още за: