Инфаркт или блокаж


Болест : инфаркт, блокаж

Последна промяна на 07 March 2018 в 20:55 1503 0

Ако усещате болки предимно между плешките и под лопатката и те са изключително силни, сковаващи целия гръбнак, може да става дума за косто-трансверзален блокаж. При него болките са в следствие от притискането на определени нерви. Разпространяват се към гърба и преминават отпред пред гърдите.
Понякога болката минава и към сърдечната област и създава усещането за пред инфарктно състояние. За да направите разлика е необходимо да знаете, че болките при исхемична болест на сърцето и инфаркт се усилват за много кратко време и са в центъра на гърдите, придружени от изпотяване, гадене, страх. Чувството е стягане, притискане, разкъсване.
При всички случаи болките в гърдите са повод за тревога и е необходимо да прецените кога трябва да извикате „Бърза помощ” или да потърсите помощта на лекар специалист. Когато имаме блокиране на ставите между ребрата и прешлените на гърба в гръдния кош на човешкото тяло е на лице косто-трансверзален блокаж (косто – ребро, трансвер – връзка).
Обикновено косто-трансверзалният блокаж се повлиява трудно от обезболяващи лекарства и води до хронифициране на процеса. Ако не се предприемат необходимите мерки за лечение болките могат да се засилят и да доведат до сковаване на целия гръбнак. Основно и първо лечение на това заболяване е задължително да се направи мануална диагностика от специалист мануален терапевт, с последваща мануална терапия в областта на гърба, физиотерапия, масаж и лазертерапия. В следствие на тази комплексна програма за безлекарствено лечение се деблокират унковертебралните стави, болките отшумяват и пациентът може да бъде напълно излекуван.