Когато отслабваме

Последна промяна на 27 юли 2019 в 16:32 527 0

Много от жените пазят диети за отслабване. Някои обаче пропускат една съществена подробност – през този период са необходими усилени грижи за кожата на лицето и тялото.

При отслабване се стопява част от общите мазнини на тялото и от подкожната мазнина. Обикновено диетите препоръчват да се намали количеството на течностите, а това намалява тургора на клетките и затруднява обмяната на веществата в тях. Към нарушения воден режим се добавя и намаленият внос на хранителни съставки, витамини и ензими в клетките. теглото намалява, кожата остава „по-голяма“ и ако не се грижим за нейната гъвкавост и еластичност, тя се отпуска и се набръчква. Ето защо грижите за намаляване на килограмите трябва да вървят винаги заедно с грижите за подхранване, укрепване и тонизиране на кожата.

Добре действат масажите с богат витаминозен хранителен крем. (не бива да се масажира с талк, или на суха кожа). Те подобряват кръвоснабдяването, ускоряват отделянето на отпадъчните вещества от тъканите, тонизират кожата.
След къпане е задължително да се нанася с леки масажни движения хранителен крем с мека консистенция. Подходящи са обогатеното с хидратиращ фактор тоалетно мляко, краставичното тоалетно мляко, което съдържа натурален краставичен сок и особено крем с невен или пантенол, които допринасят за нормализиране на жизнените процеси в кожните клетки, регулират съдържанието на влага в тях, правят кожата здрава, гъвкава и еластична.

И още нещо за килограмите: препоръчва се във възрастта около 45-55 години да не се предприемат драстични мерки за отслабване. Напротив, за да се опънат бръчките и да се стегне кожата, е добре да се прибавят 1-2 килограма. Разбира се, ако преди това сме се придържали към нормите за теглото.