Най-новото лечение на фиброаденом на гърдата се прилага и у нас


Болест : фиброаденом

Последна промяна на 19 April 2018 в 23:43 2211 0

„Фиброаденомът е най-честото доброкачествено образувание в гърдите. Ехотерапията е реална алтернатива на оперативната интервенция и е много по-щадяща за пациентите. Моят опит с новаторската технология показа много висока ефективност - при еднократно лечение обемът на фиброаденома намалява със 72,5% на първата година и със 77,5% две години след лечението. При двукратно лечение намалението на обема достига до 90,5% на втората година. Затова възможността българските пациенти да имат достъп и то напълно безплатно до тази терапия е прекрасна новина“, сподели проф. д-р Русанка Ковачева при представянето на новата терапия на пресконференция с участието още на проф. Сабина Захариева, директор на Университетската болница по ендокринология, пациенти, преминали през терапията, и на Дороте Юрие от компанията Theraclion, разработила иновативната ехотерапия и предоставила апаратурата в България.

В Университетска болница по ендокринология в София започва безплатно неинвазивно лечение на фиброаденом на млечната жлеза. Екипът на проф. д-р Русанка Ковачева ще приема диагностицирани с фиброаденом жени за безплатно лечение с новаторска и щадяща медицинска технология.

Новият медицински подход се нарича ехотерапия и използва модерна технология с високоинтензивен фокусиран ултразвук (HIFU), който се фокусира точно върху фиброаденома, предизвиквайки нагряване и намаляване на размера на прицелната тъкан. В същото време прецизният метод не позволява засягането на здравите тъкани около нея. Ефектът продължава след лечението, като доброкачественото образувание става по-малко с времето.

Ехотерапията не изисква разрез както при операция, не оставя белези. Предимството е голямо, защото при хирургично отстраняване е възможно да бъде засегната и млечната тъкан.
Ехотерапията е щадяща процедура с бързо възстановяване. Прави се само с местна упойка или будна анестезия. В зависимост от размера на лекуваното образование може да продължи от 20 минути до час и половина. Безболезнена е. Няколко часа след това пациентката може да се върне към всекидневните си дейности.

Пациентите, които се интересуват от лечение с високофокусиран ултразвук, могат да се свържат с екипа на д-р Ковачева на 02 8956221; 0879341879 или като изпратят имейл на адрес: mc.arthendo@gmail.com

За повече информация посетете страницата
http://echotherapy.arthendo.com