Страданията причиняват заболявания

Последна промяна на 18 December 2018 в 13:13 919 0

Установено е, че повечето заболявания са резултат на нашата психика. Физическото страдание е само следствие от непълноценния ни духовен живот. А колкото човек е по-добре развит, както физически, така и духовно, толкова по-големи са възможностите му да промени съдбата си.
Колко обаче са хората, които могат да отворят сърцето си за любов към другите и, разбира се, към себе си? С тези всеизвестни истини се обяснява връзката между болестите и характера на човека.

Хората, чиито мисли са насочени най-вече към личните им интереси и които не обръщат внимание дори на най-близките си, остаряват по-бързо от останалите и страдат от атеросклероза и гръдна жаба.

Огорченията, проблемите и отчаянието вследствие на тяхната безизходност действат на черния дроб.

Обидите атакуват най-често стомаха. Проблемите с него са присъщи на хората, които трудно понасят нечие невъздържано отношение.

Сърдечно болните обикновено са боязливи, постоянно живеят в състояние на стрес. Страхът за утрешния ден и стеснителността поразяват най-напред сърцето.

Главоболието е присъщо за хора, които трупат проблемите на другите върху себе си, много премислят всичко и при невъзможността да се окажат прави се признават за виновни.

Ракът покосява по-често хората, носещи дълго време в себе си болка, негодувание, а и омраза.