Български иновации срещу Ковид-19: Дентални лазери в помощ на стоматолозите

Последна промяна на 15 May 2020 в 20:44 541 0

Хайкад Инфотех, българският партньор на световния софтуерен лидер Дасо Системс /Dassault Systemes/, представя дейността на български компании, които са създали иновативни технологии, с помощта на предоставените им софтуерни решения. Тези иновации могат да помогнат да продължим да работим, живеем и да се лекуваме нормално в условията на коронавируса COVID-19.

Пандемията поставя пред зъболекарското съсловие много остро въпроса, как да се продължи лечението на пациентите, без да рискува тяхното и на стоматолозите здраве. От какво се пораждат рисковете:

- аерозоли пренасящи вируси,

- предизвикано кървене по време на лечение и последващо заразяване на повърхности,

- използване на много помощни средства и инструменти,

- продължителен, близък контакт между пациент, стоматолог и помощен персонал

Решението - използване на дентални лазери, предлагани от българската компания „Оптика Лазер“. Фирмата, която е с над 30-годишна успешна история, произвежда специализирана стоматологична медицинска апаратура на световно ниво. Всички нейни продукти са разработени в сътрудничество с известни експерти в областта на медицината и стоматологията и са преминали през серия от дълги клинични изпитания.

Лечението с дентални лазери от години е наложено в световната практика, макар и разпространено главно в кръговете на стоматолози с подходяща квалификация. Освен изключителните медицински резултати, използването на денталните лазери дава следните предимства:

1.Намалява необходимостта от използване на медикаменти и различни инструменти
2.Ограничава формирането на аерозоли
3.Съкращава времето на непосредствен интензивен контакт с пациента до 15 – 20 секунди на джоб (разстоянието между венеца и зъба).

За много стоматологични кабинети денталните лазери на българската компания „Оптика Лазер“ ще дадат шанса да продължат лечението на своите пациенти при изключително ограничен риск от заразяване с Ковид-19.