Безплатни прегледи за лимфедеми във ВМА

Последна промяна на 25 октомври 2022 в 21:41 52 0

На 27.10.2022 г. (четвъртък), от 09.30 до 16.30 часа във Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведат безплатни консултации за лимфедеми.
Месец октомври е обявен за Световен месец за борба с рака на гърдата. Тези прегледи са в подкрепа на тази кампания и на съпричасността към хората с онкологични заболявания, по-конкретно са насочени към последствията им върху лимфната система, коментира полк. доц. Любина Веселинова, началник на Първа клиника по физикална и рехабилитационна медицина на ВМА.
Консултациите ще се провеждат като съвместна инициатива със специалисти по физикална медицина и по съдова хирургия в кабинет №28, намиращ се на -1 етаж в Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина.
За целта е необходимо да бъде направено предварително записване на тел.: 02/ 92 26 136.
Не се изисква направление от личния лекар.
Лимфедемът е само изявата на цяла палитра от нарушени процеси в съдовата система и организма като цяло и на практика представлява мултидисциплинарен проблем. Първа клиника по физикална и рехабилитационна медицина на ВМА разполага с една от най-съвременните апаратури, която позволява неограничени възможности за индивидуализиран подход и е в подкрепа към разработената в клиниката оригинална комплексна методика.

Виж още за: