ДКЦ Вита и платформата Healee организират безплатни онлайн прегледи за деца в Седмицата на детето

Последна промяна на 01 June 2020 в 22:44 958 0

Всички родители могат да прегледат безплатно децата си при квалифицирани специалисти през седмицата от 1 до 5 юни, без да се налага да ходят по кабинети и поликлиники.

Инициативата, свързана с детския празник 1 юни, е на ДКЦ Вита и Healee - водещата медицинска платформа за онлайн консултации в България.

На разположение на семействата ще бъдат логопедът Цветелина Дакова и психологът Преслава Биковска. От възможността за безплатна онлайн консултация в Healee, могат да се възползват родителите на всички пациенти от 0 до 18-годишна възраст.

Психологът Преслава Биковска може да бъде открита в Healee, тук https://www.healee.com/bg/338637

Логопедът Цветелина Дакова в Healee може да бъде открита тук https://www.healee.com/bg/416466

Безплатното приложение Healee е най-голямата платформа за телемедицина в България. Тя дава възможност за надеждна видео консултация с лекар. Апликацията може да бъде свалена на телефон или таблет от Google play и App store, както и да се използва онлайн на сайта www.healee.com.

Платформата позволява да се изпрати електронен медицински картон, да се заплати онлайн за преглед, да се изпращат лабораторни резултати. Пациентите могат да споделят медицински детайли за състоянието си, както и всичко нужно за комуникация - чат, изпращане на снимки, медицински изображения (включително ЯМР), аудио файлове, аудио и видео обаждане и др.


Кога пациентите търсят консултация с логопед и психолог?

Най-честите причини поради които, родителите търсят консултация с логопед са говорни и езикови проблеми, споделя Цветелина Дакова. Сред тях са закъсняло проговаряне след 2 г., трудности в разбирането на езика, комуникацията и общуването.

Част от причините за теми проблеми, според психолога Преслава Биковска, са трудно отделяне при тръгване на детска градина, агресивно поведение у дома или сред връстниците, трудности при комуникацията с други деца. Все повече родители търсят консултация със специалист в ситуация на криза - загуба на близък, тежко болен, дори за проблеми, появили се около пандемията с коронавирус, споделя психоложката.

Според Преслава Биковска, телемедицината се оказва много необходима през последните месеци на социална изолация. ”Като психолог в болница Вита се налага да проследявам пациенти, които живеят в другия край на България. Тогава телемедицината е предпочитана опция и е много удобна както за пациента, така и за специалиста, тъй като пести време и ресурси“, казва тя.

„Телемедицината в последните месеци се оказа почти единствен метод за подкрепа на нашите малки и големи пациенти, споделя и Цветелина Дакова. Онлайн консултациите са удобни и за двете страни - по-гъвкаво време за консултация, разнообразен начин за обмяна и количество на информация.


За Healee

Основатели на Healee са Христо Косев и Йосиф Дишлиев - професионалисти, които обединяват дългогодишен опит в компютърните технологии и дигиталното здравеопазване.
Екипът на Healee събира и едни от най-добрите софтуерни инженери и дизайнери от Telerik.

За ДКЦ „Вита“

"Вита” е първото частно лечебно заведение в гр. София. Започва своята медицинска дейност през 1992 г. с три кабинета и малка лаборатория. През последните близо 30 години ВИТА разширява дейността си и към момента има 2 бази в София.
В ДКЦ ВИТА се предлагат консултации в повече от 20 медицински специалности, работят лични лекари и водещи специалисти от чужбина.