Доброволци даряват обяд за стотици медици. Вече и в ЦСМП София

Последна промяна на 23 ноември 2020 в 08:52 171 0

Екипът на Центъра за спешна медицинска помощ в София ще получи в понеделник за обяд топла храна, вкусна благодарност, като част от инициативата на #ХапкаНадежда.
Доброволци и дарители осигуряват здравословна, качествена и вкусна храна за всеки от 129-имата медици и служители на ЦСМП, които ще бъдат на смяна в понеделник.
Храната ще бъде доставена в 12.00 часа. В приготвянето ѝ участват Миам Кетъринг, Барбекю Брадърс Бърбан Бар и ресторант Ла Рока. Средствата са дарени от десетки хора.

Досега това е най-мащабната акция в кампанията, която от две седмици осигурява топъл обяд или вечеря за дежурните медицински екипи в секторите за болни от корона вирус и в спешните отделения на десетки болници в страната.
Супа или салата, основно ястие, десерти или плодове и напитки, да, носим храна, но кампанията, не е за храна – #ХапкаНадежда се опитва да вдъхне сили и кураж на медиците на първа линия, които изнемогват физически. Инициативата е и израз на благодарност към лекарите, медицинските сестри, санитарите, шофьорите на линейки.

За часове в кампанията се включиха десетки хора, фирми и ресторанти. Първоначално започнахме в София, Пловдив и Габрово, но инициативата бързо се пренесе във Велико Търново, Бургас, Варна, Плевен, Гоце Делчев, Перник, Асеновград и др. А списъкът на градовете се увеличава с часове и кампанията вече е национална. Присъединяват се много граждански организации, които поемат организацията на място.
#ХапкаНадежда е инициатива на Проект #ЗаДоброто и Гората.бг, в партньорство с Фондация Проект #ЗаДоброто и Гората.бг: помощ за благотворителността“.
Дарителската сметка е в Платормата.бг: https://bit.ly/38ZTogq
Събираме даренията седмица за седмица и ще поръчваме храната на ресторанти и фирми, които вече са дарители в инициативата. Така ще завъртим кръга на доброто, ще дадем пример и ще подкрепим и бизнеси, които на ръба на собственото си оцеляване продължават да правят добро за друг.

Уважаеми колеги, каним ви в понеделник, 23.11.20 г. от 12:00, пред сградата на ЦСМП, София, на предаването на първия от големите обеди с #ХапкаНадежда, където и ще разкажем повече за инициативата и как тя завладя сърцата на хората.