Двама лекари от ИСУЛ бяха удостоени с награда за научна дейност на празника на МУ София

Последна промяна на 06 декември 2022 в 15:05 24 0

доц. д-р Теофил Седлоев, дм и ас. д-р Славяна Ушева, дм,

Двама лекари от УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ бяха удостоени с награда по повод традиционното честване на празника на Медицински университет – София и 105-тата годишнина от създаването на Медицинския факултет.

Доц. д-р Теофил Седлоев, дм от Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ получи наградата за високи постижения в медицинската наука и преподаване в областта на хирургичните науки на името на Проф. Парашкев Стоянов.

За носител на наградата за млад учен, за високи постижения в областта на медицинската наука и преподаване в областта на клиничните науки на името на акад. Асен Хаджиолов бе удостоена ас. д-р Славяна Ушева, дм, отново от Клиника по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Преди по-малко от два месеца д-р Ушева заслужи и наградата за Млад лекар на годината на традиционната церемония, организирана от Български лекарски съюз.

Според правилника на МУ-София, ректорът на МУ-София, акад. Лъчезар Трайков връчи дипломите на заелите академични длъжности „професор“ и „доцент“ за изминалата 2021-та година. Сред тях бяха проф. д-р Пламен Пенчев, Клиника по гастроентерология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, доц. д-р Пламен Гецов, началник на Клиниката по образна диагностика и доц. д-р Васил Василев, началник на Клиниката по нефрология.


Виж още за: