Как да се справим с тревогите в службата или в семейството

Последна промяна на 18 декември 2017 в 07:24 561 0

Ако имате проблеми в службата или в семейството, ако страдате за някой любим човек, изобщо ако имате различни тревоги, появяват се неизбежно симптомите на стреса. А стресът разболява и убива. Предлагаме ви няколко любопитни съвета за по-лесно и бързо преодоляване на това неприятно страдание.
Преди всичко определете коя половина от мозъка ви “преживява” стрес. Трябва да знаете, че дясната половина е “специализирана” за чувства, а лявата възприема логиката. Когато вашият стрес има емоционален характер – загуба на любим, самота, стресът се “преселва” в дясното полукълбо и тогава най-добрият изход за неговото преодоляване е да се включите в енергична умствена дейност: четене, решаване на ребуси, интелектуална работа. По този начин ще “изключите” дясното полукълбо, то ще си отдъхне и вие скоро ще се почувствате доста по-добре.
Когато страда лявото полукълбо, което се случва при проблемите на всекидневието - безпаричие, имотни делби и т.н., дайте отдих на лявата половина, пуснете музика, попейте и помечтайте. Така по-бързо ще се почувствате добре и ще изчезнат нервното напрежение и умората.
Спортът и срещите с приятели са подходящи лекарства при всякакъв стрес.

Виж още за: