Медът ни помага да отслабнем здравословно

Последна промяна на 28 май 2018 в 05:45 656 0

Международни проучвания категорично доказват, че медът може да се използва ефикасно за борба с наднорменото тегло. Действително този толкова калоричен продукт може да се употребява редовно в умерени количества и същевременно с това да се отслабва здравословно.

Медът съдържа ферменти, които стимулират храносмилателните процеси и подобряват обмяната на веществата, а това спомага за намаляване на килограмите.
Векове наред с мед се лекуват рани, белодробни, гинекологични, кожни и дори сърдечни заболявания. Според най-новите експертни данни в около една трета от съвременните медикаменти се използват мед, пчелна отрова, прополис, восък.
В една капка мед се съдържат повече от 70 важни за човешкия организъм вещества, като основните са въглехидратите – глюкоза и фруктоза, които, за разлика от обикновената захар се усвояват от организма много по-лесно, способстват за запазване на мускулната сила и за нормалния растеж.
Съдържащите се в меда белтъчини участват в образуването на хормоните. Минералните вещества регулират дейността на нервната система, дишането на тъканите и производството на кръв. Редовната употреба на меда повишава защитните сили на организма.
С помощта на меда можем да предпазим очите си от зачервяването, умората и компютърното излъчване, показват най-нови изследвания.
Медът е способен да постъпва в организма и през кожата и се използва за множество масажи. Но експертите предупреждават: преди да започнете която и да е от процедурите, да проверите дали медът няма да предизвика у вас някакви алергични реакции. За тази цел нанесете малко количество върху кожата зад ухото и го оставете за 10 - 15 минути. Ако не се появи сърбеж или раздразнение, значи всичко е наред. Ако се появи обрив, този мед не е подходящ за вас, но можете да опитате с друг вид.

Виж още за: